Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВиплати для ВПО: частину допомоги скасують вже у вересні

Виплати для ВПО: частину допомоги скасують вже у вересні

Этот материал также доступен на русском языке
Внутрішньо переміщені особи не отримуватимуть частину допомоги від держави, оскільки грошей у бюджеті на такі виплати вже немає.

З вересня громадянам, які безкоштовно прихистили в себе внутрішньо переміщених осіб, не компенсуватимуть комунальні послуги. Виплати, розраховані на підтримку переселенців за програмою “Прихисток”, припинять.

Про завершення проєкту оголосили в департаменті соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації.

Раніше ми розповідали, чому українців позбавляють субсидій.

Проєкт “Прихисток” проіснував майже півтора року — власники житла отримували грошові виплати за кожного переселенця, яким забезпечили безкоштовне проживання. Вони мали йти на оплату житлово-комунальних послуг.

За цією програмою вже виплачено понад 3 мільярди гривень компенсацій власникам домогосподарств по всій Україні. Програма дозволила частково розв’язати проблему з житлом для переселенців.

Проте з вересня програма не діятиме, оскільки в бюджеті на поточний рік коштів на ці виплати немає. Проте вже розглядається можливість продовжити її наступного року.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні