Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЧому у груші червоніє листя - про що попереджає плодова рослина садівника

Чому у груші червоніє листя – про що попереджає плодова рослина садівника

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо на груші передчасно почало червоніти листя, садівникові треба замислитися. Цей симптом може бути провісником хвороб чи недостатнього харчування.

Причини можуть бути різними, але в будь-якому випадку це сигнал, що з деревом не все гаразд.

Якщо на листі з’явилися червоні плями, швидше за все, це якийсь шкідник чи хвороба. Коли листя червоніє повністю або залишається зеленим тільки жилки, то причина зазвичай у неправильній агротехніці або нестачі елементів, перш за все фосфору.

Раніше ми розповідали, як правильно збирати врожай груш та яблук, щоб плоди довго зберігалися.

Фосфорне голодування починається з почервоніння нижньої сторони листочка від черешка. При цьому верхня сторона листової пластинки спочатку залишається зеленою і лише наприкінці теж червоніє. У цьому випадку необхідне підживлення фосфором. Найкраще у першій половині літа 2-3 рази підгодувати амофосом – він добре розчиняється у воді.

Почервоніння листя може відбуватися через сильне перезволоження, застою води або високих ґрунтових вод, коли коренева система погано дихає.

Ще одна причина почервоніння листя у груші – надлишок вапна у ґрунті.

У саджанців на слаборослих клонових підщепах часто спостерігається несумісність підщепи та щепи. Це проявляється у будь-якому віці. Перший сигнал – утворення запливів на корі внизу в місці окулювання, внаслідок чого порушується обмін речовин і листя може почервоніти.

Читайте також: Чому улюблена груша приносить гіркі і терпкі плоди?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні