Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатУкраїнцям почали масово анулювати водійські права – що стало причиной цього

Українцям почали масово анулювати водійські права – що стало причиной цього

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство внутрішніх справ України попереджає про випадки продажу підроблених посвідчень водія через соцмережі та месенджери. Що треба робити у випадку, якщо ваші права не відображаються в базі даних МВС, застосунку Дія.

Раніше ми писали, що в Україні змінився порядок отримання посвідчення водія.

Ці документи, нібито видані від імені працівників сервісних центрів МВС, можуть виглядати як оригінали, але не є дійсними.

Підроблені посвідчення не реєструються в державних реєстрах і не відображаються в застосунку Дія чи в Кабінеті водія. Підробка таких документів може призвести до серйозних наслідків, включаючи штрафи, пробаційний нагляд або обмеження волі.

За використання завідомо підроблених документів передбачено штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів або пробаційний нагляд на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Сервісні центри МВС наголошують:

  1. Отримати вперше посвідчення водія можливо виключно особисто під підпис після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення не надсилається адресно і тим більше – за кордон.
  2. Світлина громадянина для посвідчення водія, що видається вперше, робиться безпосередньо в сервісному центрі МВС. Інші варіанти не допускаються.
  3. Адміністратори сервісних центрів МВС не ведуть спілкування з відвідувачами в телефонних месенджерах — Telegram, Viber, Whatsapp. Оплата послуг відбувається виключно на реквізити Головного сервісного центру МВС.
  4. Орієнтовна вартість отримання посвідчення водія після складання іспитів у сервісному центрі МВС складає 1242 грн.
  5. Фейкові посвідчення водія не відображаються в базі даних МВС, застосунку Дія та Кабінеті водія.
  6. Бланк посвідчення водія має декілька ступенів захисту. У тому числі й спеціальну номерну голограмну плівку.
  7. Відновити чи обміняти посвідчення водія можливо за зверненням до сервісного центру МВС або онлайн в Кабінеті водія чи в Дії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Краще, ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші в землю (відео)

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилось в умовах, які пропонують банки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні