Новини

Кабмін вніс зміни до правил мобілізації – хто може отримати відстрочку

Раніше ми писали про мобілізацію жінок.

Одну із категорій, у якої є право на відстрочку, вирішили поділити. Навіщо це треба, пояснив у своєму Telegram-каналі постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період щодо перегляду документів, що підтверджують право на відстрочку для осіб, згідно з ЗУ N 3633-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», мають осіб, яких вони утримують, та осіб, за якими здійснюють постійний догляд, розмежувавши ці дві категорії осіб та пакети документів, що підтверджують зазначений факт. Удосконалено механізм отримання акту про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та термін його видачі», – зазначив Мельничук.

Таким чином, чоловіків, хто має на утриманні осіб, за якими здійснюється постійний догляд, та хто утримує своїх родичів, розділили між собою. Це будуть дві окремі категорії, а отже, і пакети документів, що підтверджують зазначений факт будуть різні.

Також, за словами Мельничука, Кабмін удосконалив механізм отримання акта про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та термін його видачі.

Нововведення в бронюванні з’явилися і по лінії Міністерства цифрової трансформації. 16 серпня пресслужба Мінцифри опублікувала інформацію про можливе 100% бронювання співробітників Інтернет-провайдерів та мобільних операторів.

«Забезпечити українців стабільним зв’язком та інтернетом під час війни наш пріоритет. Для цього потрібні люди, які обслуговуватимуть генератори, замінятимуть акумулятори на станціях та оперативно відновлюватимуть зв’язок після чергових російських обстрілів енергетичної інфраструктури. Розробили зміни до порядку бронювання працівників мобільних операторів та інтернет-провайдерів разом із партнерами, а Уряд їх підтримав. Головне — у всіх підприємств має бути статус критично важливого, і вони мають виконувати вимоги НЦУ», – заявили в Мінцифрі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Деяким пенсіонерам можуть зрізати пенсії на 20%: кого позбавлять виплат

Метки: відсрочка загальна мобілізація Кабмін мобилизация

Новое на сайте

  • Новини

Який хліб корисніший насправді – чорний чи білий: для багатьох це буде несподіванкою

Чимало людей переконані, що їсти з хлібом – погана звичка. Чи справді хліб може нашкодити?…

19/09/2024 23:46
  • Статті

Що таке депозити до запитання?

Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…

19/09/2024 23:19
  • Новини

Догляд за полуницею восени – багато садівників припускаються помилки, яка може коштувати врожаю

Полуниця потребує догляду не лише навесні та влітку, а й восени, коли вона готується до…

19/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 20 вересня

20 вересня очікується сонячна погода без опадів по всій Україні.

19/09/2024 22:19
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 20 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/09/2024 21:37
  • Статті

Що робити, якщо за живу людину в церкві поставили свічку за упокій

Церква – це не місце, де працюють «магічні принципи». У Церкві не працює закон сліпої…

19/09/2024 19:33