Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям хочуть урізати допомогу з безробіття: коли це станеться

Українцям хочуть урізати допомогу з безробіття: коли це станеться

Этот материал также доступен на русском языке
В українців немає мотивації шукати роботу, а виплати допомоги з безробіття є розкішшю для держави. Що пропонують у Державній службі зайнятості.

Виплачувати допомогу з безробіття протягом року є розкішшю для України. Тому після закінчення війни до цієї практики можуть і не повернутись.

Про це повідомила директорrf Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк під час зустрічі із бізнесом, організованою Європейською бізнес-асоціацією.

Раніше ми розповідали, чи зарахують для пенсії стаж, набутий за кордоном.

За її словами, часто люди, які приходять влаштовуватися на роботу за рекомендацією центру зайнятості, не мотивовані. Вони просто хочуть отримати відмітку від роботодавця про те, що не підходять для цієї роботи, і далі отримувати виплати з безробіття.

Але якщо до повномасштабної війни таку допомогу виплачували протягом року, то зараз її виплачують лише протягом трьох місяців.

Але директорка Державної служби зайнятості наголошує, що такий період виплат може залишитися дійсним і після закінчення війни.

Уже зараз перед працівниками центрів зайнятості поставлено завдання підібрати таку вакансію, якій претендент на роботу відповідає на 80%, і відправляти до роботодавців мотивованих людей.

Станом на 14 серпня цього року на обліку у Державному центрі зайнятості перебувають 135 тисяч осіб, з яких 80% – жінки.

З початку 2024 року держава профінансувала перенавчання 9000 безробітних майже на 70 мільйонів гривень. Завдяки спеціальним ваучерам від центрів зайнятості українці можуть здобути нову професію чи спеціальність, а також підвищити свій професійний рівень.

Джерело: hromadske

Вас також можуть зацікавити новини:

У Пенсійному фонді прозвітували, скільки отримують пенсіонери, що працюють.

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні