П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе дріжджове тісто виходить у всіх – найкращий рецепт для пухових пиріжків...

Це дріжджове тісто виходить у всіх – найкращий рецепт для пухових пиріжків у духовці

Этот материал также доступен на русском языке
Для деяких господинь дріжджова випічка – це лотерея, ніколи не знаєш, чи вийде тісто. Але важливо підібрати правильний рецепт і тоді повітряне та пишне тісто вийде навіть у новачків. Сьогодні пропонуємо рецепт тіста без опари, потрібно просто з'єднати всі інгредієнти, замісити тісто та дати йому піднятися.

Рецептом найвдалішого дріжджового тіста для пиріжків із солоною або солодкою начинкою поділилася на своїй сторінці українська фудблогерка Віка.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.

Інгредієнти:

  • 250 мл теплого молока;
  • 3 ч. ложки сухих дріжджів;
  • 5 ст. ложок цукру;
  • Щіпка солі;
  • 2 курячі яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 550-600 г борошна.

 

Для начинки:

  • 3-4 великих яблука;
  • Цукор та кориця – за смаком.

Приготування:

  1. У тепле молоко всипте дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, розтоплене масло, перемішайте. Просійте борошно і частинами його введіть в рідку суміш. Замісить тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким.
  2. Накрийте тісто харчовою плівкою або чистим рушником і залиште в теплому та тихому місці на 2 години, нехай підходить.
  3. У цей час приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки та насіннєвої камери та наріжте на невеликі кубики.
  4. Готове тісто розділіть на рівні частини вагою приблизно 80-100 г, трохи розкотіть, викладіть у середину яблука і насипте неповну чайну ложку цукру (кількість цукру регулюйте самі – все залежить від вашого смаку). Також за бажанням можна додати корицю. Сформуйте пиріжки.
  5. Змастіть форму для запікання олією і викладіть пиріжки швом донизу. Накрийте харчовою плівкою або звичайним пакетиком та залиште підходити ще на 15-20 хвилин.
  6. Збийте жовток в окремому посуді та змастіть пиріжки зверху.
  7. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Читайте також: Ці пиріжки розлетяться ще гарячими – не встигатимете готувати: рецепт просто на мільйон

У якості начинки можна використовувати не тільки яблука, але і сливи, вишні, груші, капусту, рис з м’ясом, яйце із зеленню, сир. Це ви вже самі обирайте. Але тісто вас точно не підведе, воно обов’язково вийде м’яким, ніжним, пухнастим і дуже смачним.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні