Рецептом найвдалішого дріжджового тіста для пиріжків із солоною або солодкою начинкою поділилася на своїй сторінці українська фудблогерка Віка.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.
Інгредієнти:
- 250 мл теплого молока;
- 3 ч. ложки сухих дріжджів;
- 5 ст. ложок цукру;
- Щіпка солі;
- 2 курячі яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 550-600 г борошна.
Для начинки:
- 3-4 великих яблука;
- Цукор та кориця – за смаком.
Приготування:
- У тепле молоко всипте дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, розтоплене масло, перемішайте. Просійте борошно і частинами його введіть в рідку суміш. Замісить тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким.
- Накрийте тісто харчовою плівкою або чистим рушником і залиште в теплому та тихому місці на 2 години, нехай підходить.
- У цей час приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки та насіннєвої камери та наріжте на невеликі кубики.
- Готове тісто розділіть на рівні частини вагою приблизно 80-100 г, трохи розкотіть, викладіть у середину яблука і насипте неповну чайну ложку цукру (кількість цукру регулюйте самі – все залежить від вашого смаку). Також за бажанням можна додати корицю. Сформуйте пиріжки.
- Змастіть форму для запікання олією і викладіть пиріжки швом донизу. Накрийте харчовою плівкою або звичайним пакетиком та залиште підходити ще на 15-20 хвилин.
- Збийте жовток в окремому посуді та змастіть пиріжки зверху.
- Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Читайте також: Ці пиріжки розлетяться ще гарячими – не встигатимете готувати: рецепт просто на мільйон
У якості начинки можна використовувати не тільки яблука, але і сливи, вишні, груші, капусту, рис з м’ясом, яйце із зеленню, сир. Це ви вже самі обирайте. Але тісто вас точно не підведе, воно обов’язково вийде м’яким, ніжним, пухнастим і дуже смачним.