Найчастіше морква починає зеленіти через те, що вона знаходиться на відкритому сонці. Це відбувається при загущених посадках, моркві нікуди рости вшир, і вона починає підніматися нагору. Саме частина, що знаходиться на сонці і починає зеленіти.
Раніше ми розповідали, як виростити солодку моркву.
Зелена частина моркви відрізняється за смаком від тієї, що росла у землі. Вся справа в тому, що в зеленій частині накопичується соланін – отруйна речовина, яка дає гіркий смак. За аналогією з картоплею.
Головне питання, яке хвилює багатьох, – це безпека вживання моркви із зеленою верхівкою. Важливо пам’ятати, що така морква може містити соланін — токсин, який присутній у деяких рослинах сімейства пасльонових. Однак у моркві вміст цієї речовини незначний, та його рівень зазвичай безпечний для споживання.
Читайте також: Не поливайте моркву протягом двох тижнів і ви здивуєтеся: коли і для чого це потрібно
Тим не менш, якщо морква почала зеленіти або в’янути, або якщо на ній з’явилися ознаки гнилі, краще уникати її вживання. У такій ситуації, як правило, краще обрізати зелену частину перед тим, як використовувати коренеплід у кулінарії.
Таким чином, морква із зеленою верхівкою цілком безпечна для вживання, якщо вона свіжа і не має ознак псування, але позеленілу частину краще зрізати.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…