Новини

Свята та народні прикмети 17 серпня – чому сьогодні не можна бути одному та сумувати

17 серпня – яке свято відзначають в Україні

17 серпня – Всесвітній день бездомних тварин. Свято з’явилося завдяки Міжнародному товариству прав тварин і проводиться щорічно, починаючи з 1992 року. Ця дата вважається не святом, а приводом звернутися до проблеми безпритульних тварин, розповісти максимальній кількості людей про їхню трагічну долю.Цього дня відбуваються концерти, конкурси та аукціони, які допомагають зібрати кошти, які прямують на допомогу бездомним тваринам. Також цей день – добрий шанс знайти господаря для безпритульного пса чи кота.

17 серпня – День секонд-хенду. За даними статистики, майже 70% людей на всій Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду. Багато українців ходять до цих магазинів через скрутне становище. Але є й ті, для кого похід у секонд-хенд – справжній квест із пошуку вінтажних чи цікавих речей. Кількість таких магазинів в Україні зростає.

Також сьогодні – Міжнародний день чорного кота. Ця подія виникла в США і незабаром стала популярною у багатьох країнах світу.

Точно невідомо, хто саме був ініціатором Дня чорного кота. Згідно з однією з версій, його заснувала людина, яка втратила сестру, а невдовзі після цього померла і її чорна кішка, яка не пережила розлуку. За іншою версією, ініціатором виступила група у соціальній мережі, яка провела дослідження та виявила, що чорних котів присипляють уп’ятеро частіше, ніж тварин з іншим забарвленням.

Чорні коти здавна вважалися талісманами мореплавців. Їхня присутність на кораблі часто передвіщала вдале плавання. По поведінці котів пророкували погоду, і, звичайно ж, вони чудово справлялися з гризунами. У культурі деяких народів чорні коти завжди були символом успіху. Однак чорним котам сильно дісталося у середні віки. Існувало переконання, що саме вони є помічниками чаклунів та відьом у їхніх магічних ритуалах. 1233 року Папа Римський Григорій IX оголосив чорних кішок втіленням зла. Тварин безжально виловлювали та знищували. Але таке рішення виявилося фатальним для людей — різке скорочення популяції кішок призвело до розмноження гризунів, що в свою чергу спричинило страшну чуму в XIV столітті, яке забрало життя до 60% населення Європи. Сьогодні, незважаючи на забобони про чорних кішок, що зберігаються, ставлення до пухнастих вихованців помітно змінилося. Сотні тисяч користувачів по всьому світу показують у соцмережах, як вони люблять своїх чорних котів, викладаючи їхні фото.

 

17 серпня – яке церковне свято 2024

Святий мученик Мирон був пресвітером в Ахаї (Греція), жив у III столітті. Постраждав у 250 році за імператора Декії (249–251). Пресвітер був лагідним і милостивим до людей, але разом і мужнім у захисті своїх дітей. Якось у свято Різдва Христового він звершував богослужіння. У храм увійшов місцевий правитель Антипатр з воїнами, щоб схопити тих, хто молиться, і повести їх на муки. Бачачи це, святий Мирон почав палко заступатися за паству, викриваючи правителя у жорстокості. Святий був відданий катуванням. Його повісили і стругали тіло залізними гребенями. Потім пресвітера кинули в розпечену піч, але Господь зберіг мученика, тоді як близькі, до 150 чоловік, були обпалені вогнем, що вирвався з печі. Тоді імператор почав змушувати мученика вклонитися ідолам. Отримавши від святого Мирона тверду відмову, Антипатр наказав різати ремені з його шкіри. Святий Мирон узяв один із ременів і кинув його в обличчя мученикові. Розлютившись, Антипатр велів стругати святого Мирона залізом по обдертому тілу, а потім віддав мученика на поживу звірам. Але звірі його не зачепили. Почуваючись переможеним, Антипатр у безсилій люті покінчив самогубством. Святого Мирона відвели у м. Кізік, де йому відсікли голову мечем († 250).

Що не можна 17 серпня

    • Цього дня заборонено позичати гроші.
    • 17 серпня не можна продавати будь-що.
    • Не варто розпочинати нові справи — цього дня краще впритул зайнятися старими невирішеними питаннями.
    • Не можна бути одному, сумувати.

 

Прикмети на 17 серпня

  • Якщо густий туман піднімається над лісом — гриби приспіли.
  • Грачі ввечері летять у південному напрямку — до сонячної погоди.
  • Сонечко плине високо над чагарниками — буде ясно і тепло наступного дня.

Іменини 17 серпня святкують Євдокія, Дар’я, Ірина, Костянтин, Максиміліан Олексій, Андрій, Денис, Дмитро, Іван, Кузьма, Михайло, Семен.

Вас також можуть зацікавити новини:

Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Метки: безпритульні тварини праздник свято секонд-хенд чорний кіт

Новое на сайте

  • Новини

Кизил маринований замінить вам маслини: оригінально, смачно, швидко

Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…

19/09/2024 18:34
  • Новини

Стосується пенсіонерів: як по відео зв’язатися з Пенсійним фондом

Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…

19/09/2024 17:39
  • Новини

Такі перевірки чекають на всіх споживачів: українця оштрафували на 100 тисяч гривень за лічильник

Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…

19/09/2024 17:02
  • Статті

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…

19/09/2024 16:27
  • Статті

Тривоги пенсіонерів: чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв’язку із зміною закону

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

19/09/2024 15:53
  • Новини

Обов’язково закопайте на грядці сухі чорнобривці: корисний лайфхак від досвідчених городників

Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…

19/09/2024 15:21