Новини

Кулінарна скарбничка: дрібниці, від яких залежить успіх найпростішої та найскладнішої страви

Як приготувати тісто для пельменів?

Для замішування тіста використовуйте холодну воду. Холодна вода робить тісто еластичнішим, завдяки чому вироби з нього не розварюються. Після додавання яєць поступово вливайте холодну воду. Вимішуйте тісто до однорідної еластичної консистенції, після чого загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після цього приступайте до ліплення пельменів.

Перевірити якість макаронів

Щоб перевірити якість макаронів, спробуйте зігнути одну макаронину: якщо вона відразу зламалася, значить, продукт виготовлений із м’яких сортів пшениці. Якщо не ламається, значить, макаронні вироби – із твердих сортів пшениці, і вони не розваряться.

Як швидко вичавити сік з лимона?

Цілий лимон треба покатати по столу, трохи на нього натискаючи, щоб розм’якшити м’якоть всередині. Потім металевої шпажкою або спицею проткнути лимон вертикально, не доводячи її до кінця. Після цього лимон перевернути отвором вниз і вичавити сік.

Перевага цього способу ще й у тому, що при вичавлюванні сік не буде розбризкуватися, вийде без кісточок та плівок.

Замінити вершкове масло на рослинну олію

Щоб замінити вершкове масло на рослинну олію у випічці, врахуйте такі пропорції: 10 г вершкового масла – це 1,5 чайної ложки олії; 15 г – 2,5 чайної ложки; 30 г – півтори столові ложки, 55 г – 3 столові ложки, 75 г –1/4 склянки, 115 г – 1/4 склянки + 2 столові ложки, 150 г –1/2 склянки; 200 г – 3/4 склянки, 450 г – 1,5 склянки.

Яке тісто є найкращим для вареників з ягодами?

Тісто для вареників з ягодами рекомендується робити заварним. Тісто робіть, як завжди, на вареники, тільки борошно залийте гарячою водою, а потім уже вимішуйте.

Якщо використовуєте кефір, додайте в нього трошки соди (кислота її погасить), але не переборщіть, а то досягнете синюшного відтінку. Готувати «кефірні» вареники слід лише на пару, у воді вони не вийдуть досить пишними.

Порада

Врахуйте, що дуже кислі фрукти або ягоди, приготовані для пирогів, можна посипати щіпкою соди і неприємна кислота зникне.

Загляньте в нашу скарбничку:

Господарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг на коржі

Кулінарна скарбничка: як впоратися з примхами бісквіту, навіщо перетирати сир та інші секрети

Метки: копилка кулинария секреты

Новое на сайте

  • Новини

Кімнатні рослини, які як магніт притягують кохання та добробут у кожну оселю

Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.

22/11/2024 14:31
  • Новини

Несподіваний інгредієнт, який зробить котлети соковитими та ніжними

Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…

22/11/2024 13:39
  • Статті

Як вибрати диван для дому: повний гід

Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…

22/11/2024 13:04
  • Новини

В Україні планують заборонити небажані дзвінки: що пропонує новий законопроєкт

Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…

22/11/2024 12:41
  • Новини

“Ощадбанк” змінює правила: як це вплине на ваші фінанси

Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…

22/11/2024 11:42
  • Новини

Стартує прийом заявок на отримання новорічних подарунків поштою для дітей

Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…

22/11/2024 10:53