Новини

Кулінарна скарбничка: дрібниці, від яких залежить успіх найпростішої та найскладнішої страви

Як приготувати тісто для пельменів?

Для замішування тіста використовуйте холодну воду. Холодна вода робить тісто еластичнішим, завдяки чому вироби з нього не розварюються. Після додавання яєць поступово вливайте холодну воду. Вимішуйте тісто до однорідної еластичної консистенції, після чого загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після цього приступайте до ліплення пельменів.

Перевірити якість макаронів

Щоб перевірити якість макаронів, спробуйте зігнути одну макаронину: якщо вона відразу зламалася, значить, продукт виготовлений із м’яких сортів пшениці. Якщо не ламається, значить, макаронні вироби – із твердих сортів пшениці, і вони не розваряться.

Як швидко вичавити сік з лимона?

Цілий лимон треба покатати по столу, трохи на нього натискаючи, щоб розм’якшити м’якоть всередині. Потім металевої шпажкою або спицею проткнути лимон вертикально, не доводячи її до кінця. Після цього лимон перевернути отвором вниз і вичавити сік.

Перевага цього способу ще й у тому, що при вичавлюванні сік не буде розбризкуватися, вийде без кісточок та плівок.

Замінити вершкове масло на рослинну олію

Щоб замінити вершкове масло на рослинну олію у випічці, врахуйте такі пропорції: 10 г вершкового масла – це 1,5 чайної ложки олії; 15 г – 2,5 чайної ложки; 30 г – півтори столові ложки, 55 г – 3 столові ложки, 75 г –1/4 склянки, 115 г – 1/4 склянки + 2 столові ложки, 150 г –1/2 склянки; 200 г – 3/4 склянки, 450 г – 1,5 склянки.

Яке тісто є найкращим для вареників з ягодами?

Тісто для вареників з ягодами рекомендується робити заварним. Тісто робіть, як завжди, на вареники, тільки борошно залийте гарячою водою, а потім уже вимішуйте.

Якщо використовуєте кефір, додайте в нього трошки соди (кислота її погасить), але не переборщіть, а то досягнете синюшного відтінку. Готувати «кефірні» вареники слід лише на пару, у воді вони не вийдуть досить пишними.

Порада

Врахуйте, що дуже кислі фрукти або ягоди, приготовані для пирогів, можна посипати щіпкою соди і неприємна кислота зникне.

Загляньте в нашу скарбничку:

Господарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг на коржі

Кулінарна скарбничка: як впоратися з примхами бісквіту, навіщо перетирати сир та інші секрети

Метки: копилка кулинария секреты

Новое на сайте

  • Статті

Тактичні костюми: Максимальний захист та комфорт у будь-яких умовах

Тактичні костюми є невіддільною частиною екіпірування як для військових, так і для співробітників спецпідрозділів, мисливців…

20/09/2024 00:39
  • Новини

Який хліб корисніший насправді – чорний чи білий: для багатьох це буде несподіванкою

Чимало людей переконані, що їсти з хлібом – погана звичка. Чи справді хліб може нашкодити?…

19/09/2024 23:46
  • Статті

Що таке депозити до запитання?

Цей вид депозиту працює як скарбничка: ваші гроші не тільки зберігаються, але й приносять дохід.…

19/09/2024 23:19
  • Новини

Догляд за полуницею восени – багато садівників припускаються помилки, яка може коштувати врожаю

Полуниця потребує догляду не лише навесні та влітку, а й восени, коли вона готується до…

19/09/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 20 вересня

20 вересня очікується сонячна погода без опадів по всій Україні.

19/09/2024 22:19
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 20 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/09/2024 21:37