Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені дійшли несподіваних висновків щодо ступеня корисності риби

Вчені дійшли несподіваних висновків щодо ступеня корисності риби

Этот материал также доступен на русском языке
Відомо, що у рибі міститься багато необхідних організму людини мінеральних елементів, серед яких переважає фосфор, кальцій, калій, натрій, магній, сірка. Також залізо, мідь, марганець, кобальт, цинк, молібден, йод, бром, фтор та інші елементи, що мають важливе значення для організму людини.

Раніше ми писали, яка найкраща риба для пенсіонерів.

Саме тому останнім часом активно розвивається вирощування різних видів риб у промислових масштабах.

Вчені провели дослідження наявності поживних речовин у м’ясі різних видів риби. Виявилося, що деякі улюблені види риб втратили необхідну кількість життєво важливих поживних речовин. Виною тому стало вирощування, наприклад, лосося на фермах. У зв’язку з цим включення до раціону диких риб, таких як скумбрія, анчоуси та оселедець, може значно покращити здоров’я. Ці види зберігають високий вміст поживних речовин.

Як повідомляє scitechdaily.com, посилаючись на дослідження, опубліковане у журналі Nature Food, вчені виявили, що у філе лосося знизився вміст шести з дев’яти ключових поживних речовин, включаючи кальцій, йод, залізо, омега-3, вітамін B12 та вітамін А, тоді як рівень селену та цинку підвищився.

«Більшість диких риб, що використовуються в кормових цілях, забезпечують рекомендовану норму поживних речовин при менших розмірах порцій порівняно з вирощеним атлантичним лососем, включаючи омега-3 жирні кислоти, які відомі своїм позитивним впливом на зниження ризику серцево-судинних захворювань та інсульту», – зазначається у статті.

Провідний автор дослідження, доктор Девід Віллер з факультету зоології Кембриджського університету, зазначив, що багато видів дикої риби, що застосовуються як корм, мають таку ж або навіть більшу щільність мікроелементів, ніж філе вирощеного лосося.

«Незважаючи на популярність лосося, люди повинні розглянути можливість збільшення споживання різноманітних видів дикої риби, таких як сардини, скумбрія та анчоуси, щоб отримати більше необхідних поживних речовин», – рекомендують вчені.

Вас також можуть зацікавити новини:

Кожен виживає як може: на чому заощаджують українські пенсіонери – відеоопитування

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через воєнні дії – відеоопитування

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні