Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаОдна проста спеція позбавить від колорадських жуків, попелиці та слимаків: вона точно...

Одна проста спеція позбавить від колорадських жуків, попелиці та слимаків: вона точно є у вас в домі

Этот материал также доступен на русском языке
Для боротьби зі шкідниками на ділянці та захворюваннями рослин зовсім не обов'язково купувати дорогі магазинні засоби. Не менш ефективною буде проста спеція.

Порошок гірчиці – потрібна спеція, яку багато господинь використовують для приготування різноманітних страв. Однак вона стане в пригоді і для іншого, а саме допоможе позбутися багатьох шкідників на ділянці, а також захворювань рослин. Головне – вона абсолютно безпечна і не накопичується у ґрунті.

Раніше ми розповідали, які рослини можна використовувати замість пестицидів для боротьби зі шкідниками.

Головне, пам’ятайте, що обробляти рослини розчинами з порошком гірчиці потрібно вранці або ввечері, щоб не викликати опіків листя прямого сонячного світла.

Як використовувати порошок гірчиці від шкідників та захворювань

Від колорадського жука

У 10 літрів гарячої води додайте 200 грам гірчичного порошку, розмішайте і залиште настоюватися під кришкою на дві години. Процідіть розчин через марлю і додайте 5 столових ложок 9% оцту та 50 г натертого господарського мила. Таким розчином потрібно раз на тиждень у суху погоду обприскувати картоплю, помідори, баклажани. Поливаючи розчином грунт раз на тиждень, можна позбутися дротяника.

Від слимаків

Змішайте в рівних пропорціях порошок гірчиці, мелений перець і порошкоподібну деревну золу. Засіб необхідно використовувати щомісяця на місцях скупчення слимаків.

Від метеликів та гусениць

У 10 літрах води розведіть 1 склянку гірчичного порошку та тютюнового пилу, дайте настоятися під кришкою протягом трьох днів. Процідіть та обробляйте міжряддя кожні 10 днів.

Від попелиці та кліщів

У відрі води розведіть 100 г порошку гірчиці і настоюйте в теплі протягом двох діб. Процідіть, розбавте з водою у пропорції 1:2 і додайте 40 міліграм рідкого мила. Обприскувати таким розчином рослини потрібно кожні 15 днів.

Від блошки

У 10 літрах треба розчинити пів склянки гірчичного порошку й настоюйте протягом двох годин. Розчином обприскуйте рослини по листу.

Від борошнистої роси

Змішайте пів склянки йодованої солі та сухої гірчиці та додайте у відро води. Розчином можна поливати цибулю. Його потрібно використовувати раз на сезон.

Вас також можуть зацікавити новини:

Бур’яни зникнуть миттєво: рецепт «гримучої» суміші для городу

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні