Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниТаку каву пити не можна: змінюється не тільки смак, вона стає шкідливою...

Таку каву пити не можна: змінюється не тільки смак, вона стає шкідливою – поради експерта

Этот материал также доступен на русском языке
Приготували каву, не встигли випити, згодом вирішили підігріти – знайома ситуація? Якщо ви маєте звичку підігрівати каву, яка вже охолола, дізнайтеся, чи можна це робити.

Журналісти звернулися за поясненням до Раяна Людвіга, який у сфері виробництва кави працює понад 22 роки. Починав баристою і став професійним експертом з приготування кави.

Раніше ми розповідали, з якими продуктами не можна поєднувати каву.

Що відбувається з кавою після підігріву

Якщо вам доводилося пити підігріту каву, то, ймовірно, ви помічали, що вона набуває більш гіркого смаку. Раян Людвін пояснив, це відбувається через хімічну реакцію під час повторного нагрівання. Такий самий ефект можна отримати, якщо кава буде просто довго стояти.

Хлорогенова кислота з часом розпадається на хінну та кавову кислоти. Нагрівання кави пришвидшує цей процес, розщеплюючи хлорогенову кислоту набагато швидше. На жаль, обидві вони мають гіркуватий смак. Для довідки, хіна — це та сама кислота, яку ви знайдете в тоніку, що надає їй характерний гіркуватий смак, — каже експерт.

Якщо ж все-таки є необхідність нагріти каву, то краще це робити в мікрохвильовці. Адже так процес нагрівання пройде швидше, ніж на плиті, і гіркоти додасться менше.

Фахівець радить зберігати каву гарячою у спеціальному посуді – термосах або термокружках . Тоді напій менше втратить смаку та аромату.

Читайте також:

З чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше – користі чи шкоди

Що корисніше чай чи кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти: ви будете здивовані

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні