Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудові біляші із секретним компонентом – навіть на другий день вони будуть...

Чудові біляші із секретним компонентом – навіть на другий день вони будуть свіжими та м’якими

Этот материал также доступен на русском языке
Справжні біляші повинні бути соковитими, з м'яким і смачним тістом і хрусткою скоринкою, але у багатьох господинь тісто начебто й підходить добре, але після смаження біляші стають твердими, а іноді навіть гумовими. Сьогодні ділимося рецептом саме тих біляшів, які раніше продавали на ринках і в їдальнях.

Звичайно, цей рецепт трохи змінений, але біляші виходять такими ж смачними.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для пиріжків та піци.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Сухі дріжджі – 7 г;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • Вода – 300 мл;
  • Рослинна олія – ​​50 мл.

Для начинки:

  • Свино-яловичий фарш – 300-400 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Холодна вода – пів склянки;
  • Сіль, перець.

Приготування:

  1. Опару можна не робити, у глибокій мисці з’єднайте теплу воду, цукор, сіль та дріжджі, добре розмішайте. Борошно просійте з розпушувачем і введіть у рідку суміш, замісіть тісто, на останньому етапі вимішування влийте олію.
  2. Головне, не перестаратися з розпушувачем, інакше тісто вийде жорстким. Чому досвідчені господині радять додавати розпушувач? Відповідь проста – вироби з такого тіста навіть на другий та третій день залишаються м’якими. Саме тісто виходить пористим та повітряним.
  3. Тісто має вийти м’яким та еластичним, важливо його не забивати, нехай навіть трохи липне до рук.
  4. Відправте тісто в миску і накрийте рушником, приберіть у тепле місце на 1 годину.
  5. У цей час займіться приготуванням фаршу. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці. У фарш додати цибулю, сіль, перець та холодну воду, добре перемішати. Саме холодна вода зробить начинку для біляшів ще соковитішою і ніжнішою.
  6. Тісто, що підійшло, треба розділити на невеликі шматочки, скачати їх у кульки і залишити на 15 хвилин, щоб підійшли. Розкачати кульки в коржики і викласти по центру фарш, сформувати біляші.
  7. Смажити на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Читайте також: Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні