Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ Україні поширюється новий штам COVID-19: уже є смертельний випадок

В Україні поширюється новий штам COVID-19: уже є смертельний випадок

Этот материал также доступен на русском языке
Новий штам COVID-19 FLiRT небезпечний для життя. Уже зафіксовано смертельний випадок. Що потрібно знати про симптоми та тривалість хвороби.

Україною поширюється новий штам COVID-19 FLIRT — у липні зареєстровано вже три випадки захворювань, один із яких закінчився смертю.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, новий штам є субваріант варіанта Omicron, який через специфічні мутації в білку-шипі краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді.

Раніше ми розповідали, що в Україні фіксують випадки захворювання на небезпечну інфекційну хворобу, яку переносять кліщі.

Симптоми COVID-19 FLIRT

Загальні симптоми при зараженні новим штамом коронавірусу на початку хвороби такі ж, як і за інших варіантів COVID-19:

  • нежить;
  • підвищена температура;
  • кашель;
  • головні болі;
  • втома;
  • біль у м’язах або тілі.

Як і раніше, в першу чергу захворіти на новий штам COVID-19 FLIRT ризикують люди з ослабленим імунітетом. Вакцинація не є 100% гарантією уникнення хвороби, проте значно полегшує її перебіг.

Зафіксовані в Україні випадки захворювання на новий штам коранавірусу

За даними МОЗ, в Україні зафіксовано три випадки субваріанту коронавірусу FLiRT виявили минулого тижня: два в Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років.

Як невдовзі повідомив у коментарі “Суспільному” генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, в області від нового штаму коронавірусу померла 80-річна жінка. Захворювання FLIRT підтверджено лабораторно. У померлої також були супутні захворювання – цукровий діабет та ішемічна хвороба серця.

Вас також можуть зацікавити новини:

Кожен виживає як може: на чому заощаджують українські пенсіонери – відеоопитування

Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через воєнні дії – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні