Ці коржі або ліниві хачапурі виходять дуже пухкими, повітряними та смачними.
Раніше ми розповідали, як приготувати хрустики на кефірі.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру;
- 1 ч. ложка солі;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 1 ст. ложка рослинної олії;
- 1 яйце;
- 130-140 г борошна;
- 100 г сиру;
- 80 г ковбаси;
- зелена цибуля, кріп – за смаком.
Приготування:
- Кефір має бути теплим. Влийте його в глибоку миску, додайте цукор, сіль, соду, олію, перемішайте всі інгредієнти.
- Вбийте яйце і теж розмішайте.
- Просійте борошно і додайте в суміш, розмішайте до однорідності.
- Сир та ковбасу натріть на великій тертці та додайте в тісто.
- Подрібніть зелену цибулю та кріп, можна додати щось одне.
- Поставте сковороду на вогонь, налийте трохи олії та розігрійте.
- Викладіть тісто ложкою на сковороду і розрівняйте, щоб вийшов коржик, смажте з двох сторін по 2 хвилини.
Смачного!