Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЩе не пізно: як посадити редис у серпні, щоб отримати врожай восени...

Ще не пізно: як посадити редис у серпні, щоб отримати врожай восени та взимку

Этот материал также доступен на русском языке
Для досвідчених городників серпень — це місяць для активного висадження рослин. Головне – знати, як це зробити правильно.

В останній місяць літа можна не лише збирати врожай, а й можна посадити деякі овочі. Розповідаємо, як правильно садити редис, щоб отримати врожай восени та взимку — і насолоджуватися свіжими салатами зі своєї грядки.

Раніше ми розповідали, як не можна поливати перець у серпні.

Щоб отримати новий урожай редису восени, його можна посадити на городі, але якщо ви хочете зібрати врожай взимку – редис потрібно посадити в теплиці.

Як правильно посадити редис у серпні

Якщо хочете зібрати новий урожай редису восени, для посадки в серпні вибирайте ранні та теплолюбні сорти, які зможуть дати врожай вже через 20-30 днів.

Редис потрібно саджати в ґрунт на глибині 1-2 сантиметри з відстанню 3 сантиметри між рослинами та 10 сантиметрів між рядами.

Восени редис краще саджати в тінистому або напівтінистому місці в добре зволожений і підживлений ґрунт. При цьому потрібний частий полив, щоб редис не гірчив.

Як посадити редис на зиму

Для висаджування редису в теплиці, щоб отримати овочі взимку, потрібно вибирати зимостійкі сорти, які добре переносять морози і не тріскаються.

Висаджувати їх потрібно у серпні та глибині 2-3 сантиметри. При цьому потрібно залишити 5 сантиметрів між рослинами та 15 сантиметрів – між рядами.

Садіть редис у добре освітлюваному місці, укритому від вітру, у пухкому й родючому ґрунті.

Полив у теплиці повинен бути помірним, щоб не зросталося листя коренеплодів. Перед настанням заморозків накрийте ваші грядки соломою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні