Цей пиріг недарма отримав назву «Трухлявий пень». Вся справа в тому, що він виходить дуже пухким і повітряним, а якщо його ще й змастити кремом зі сметани, то взагалі вийде смачний торт.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “Три склянки”.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- Щіпка солі;
- 200 мл кефіру;
- 200 мл варення;
- 250 г борошна;
- 1 ч. ложка соди.
Приготування:
- Вбийте яйця в глибоку ємність, додайте цукор, сіль і збийте віночком до піни.
- В окремому посуді з’єднайте склянку варення та соду, добре перемішайте і дочекайтеся, щоб маса збільшилася в рази. Влийте кефір та розмішайте.
- З’єднайте суміш із кефіру та варення з яйцями, перемішайте.
- Просійте борошно і введіть у тісто, перемішайте до однорідності.
- Духовку розігрійте до 170 градусів і випікайте 40-50 хвилин.
Пиріг «Трухлявий пень» готовий, але якщо ви хочете зробити торт, то приготуйте крем, розріжте пиріг на дві або три частини і щедро змастіть кремом, дайте час просочитися і насолоджуйтесь смаком.
Читайте також:
Німецький пиріг зі сливами: цей рецепт уже оцінили багато українських господинь – десерт на мільйон
Вас також може зацікавити новина:
Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)