Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ який час доби не можна їсти кавун - буде більше шкоди,...

В який час доби не можна їсти кавун – буде більше шкоди, ніж користі

Этот материал также доступен на русском языке
3 серпня у світі щорічно відзначають День кавуна. Можливо, ви і не здогадувалися, але дієтологи впевнені: є час, коли кавун їсти найкраще, а є час, коли вживання цього продукту не рекомендується. Коли правильно їсти кавун, щоб отримати найбільшу користь для здоров’я?

Чому варто їсти кавуни

Баштанні культури, зокрема, кавун полегшують м’язовий біль та покращують здоров’я серця. Ця велика соковита ягода складається на 92% із води, тому чудово втамовує спрагу влітку. Серед корисних речовин у її складі – калій, магній та вітаміни А та С.

Раніше ми розповідали, як вибрати солодкий кавун.

Кавуни також є джерелом цитруліну, що покращує харчування м’язів через кровотік. Це сприяє хорошій фізичній формі та працездатності.

Пігмент лікопін, який надає м’якоті кавуна червоне забарвлення, знижує ризик захворювань деякими видами раку та серцево-судинними захворюваннями.

Коли не варто їсти кавуни

Кавун відноситься до невеликого переліку продуктів, які можна їсти натщесерце. Саме вранці найбільш ефективно відбуватиметься засвоєння всіх поживних речовин цієї гігантської ягоди.

А ось вживання кавунів на ніч може призвести до певних проблем. Насамперед, може страждати шлунково-кишковий тракт, людина може відчувати здуття та біль. Крім того, кавун багатий на цукор, тому вечірнє споживання може призвести до збільшення ваги. Якщо у вас проблеми із засинанням або сном в цілому, то ввечері також не варто їсти кавуни. Адже велика кількість води в їхньому складі гарантовано призведе до частих позивів у туалет у нічний час.

Кому не можна їсти кавун

Кавуни протипоказані при захворюваннях сечостатевої системи, каменях у нирках, метеоризмі, діареї, коліках, а також важких патологіях передміхурової та підшлункової залоз.

Через ризик виникнення харчової алергії кавун не варто вводити у харчування дітей віком до 2 років.

Читайте також: Літні спокуси: чи можна діабетикам кавун та диню

Вас також може зацікавити новина:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні