Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший спосіб почистити праску, не витрачаючи жодної копійки – буде просто ідеально...

Найпростіший спосіб почистити праску, не витрачаючи жодної копійки – буде просто ідеально чиста

Этот материал также доступен на русском языке
Сучасні праски переважно мають антипригарне покриття підошви. Це дозволяє приладу легко ковзати по тканині і відмінно виконувати свою роботу. Втім, якщо таке покриття все ж пригорає – відчистити його стає цілою проблемою.

Адже абразивні матеріали можуть назавжди пошкодити підошву. Спосіб, яким ми пропонуємо чистити праску, є безпечним і для людини, і для приладу, не вимагає великих зусиль і жодних витрат.

Раніше ми розповідали, як у домашніх умовах почистити сковороду.

Чому на прасці з’являється нагар

Навіть на новій прасці може з’явитися нагар через неправильне використання. Наприклад, коли прасують речі із делікатних синтетичних тканин на високотемпературних режимах. Коли тендітне мереживо або ворсинки шерстяної тканини потрапляють під розігріту підошву. Також причиною нагару може стати накрохмалена тканина.

Крім того, з часом покриття підошви може псуватися під дією різних чинників. Навіть вапняні відкладення, які збираються у паровивідних отворах, можуть поступово пошкоджувати поверхню і призводити до її забруднення.

Як почистити праску від нагару

Найпростіший спосіб, який не зашкодить приладу, полягає в очищенні підошви дерев’яною лопаткою. Звичайна кухонна лопатка чудово впорається з цієї задачею. Потрібно добре розігріти праску і зішкрібаючими рухами стирати бруд дерев’яною лопаткою. Важливо, що дерево – досить м’який матеріал, який не здатен пошкодити підошву. Проводити таку процедуру потрібно доти, доки весь бруд не зітреться. На завершення проведіть розігрітою праскою по цупкій бавовняній тканині, щоб зняти залишки нагару.

Вас також можуть зацікавити новини:

Вода для праски: як не зіпсувати прилад?

Непарсована білизна чекає, а отвори на подошві забилися: що робити

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні