Найчастіше «Зебру» готують зі сметани, сьогодні пропонуємо рецепт на кефірі, такий пиріг виходить соковитим, смачним та дуже ніжним. Ідеальне доповнення до чаювання.
Раніше ми розповідали, як приготувати класичну шарлотку з яблуками.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 3 яйця;
- 200 г цукру;
- 200 мл кефіру;
- 8 ст. ложок олії;
- 2 ст. ложки какао;
- 10 г розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, вбийте яйця, додайте цукор і за допомогою віночка збийте до піни, всипте ванілін. Влийте кефір і олію.
- Частинами введіть борошно разом з розпушувачем, тісто розмішайте за допомогою лопатки або ложки, щоб не було грудочок.
- Тісто за консистенцією має бути, як сметана.
- Половину тіста відлийте в іншу миску і всипте в неї какао, розмішайте.
- Змастіть форму для запікання олією та приступайте до формування пирога «Зебра», для цього в центр форми вилийте 1 столову ложку білого тіста, потім візьміть ложку шоколадного тіста і налийте його в центр білого. Таким чином, чергуйте два види тіста, поки воно не закінчиться.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.