Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 2 серпня – чому сьогодні не потрібно дивитися...

Свята та народні прикмети 2 серпня – чому сьогодні не потрібно дивитися на себе у дзеркало

Этот материал также доступен на русском языке
Чому 2 серпня завершується сезон купання Наші пращури 2 серпня молилися про дощ або ясну погоду, дивлячись чого більше не вистачало в цю пору. Свята та народні прикмети 2 серпня – чому сьогодні не потрібно дивитися на себе у дзеркало Сьогодні в Україні відзначають День пам'яті загиблих воїнів-десантників різних часів та поколінь. Також сьогодні Міжнародний день пива та День народження поштової скриньки. Християни згадують сьогодні про перенесення мощів святого першомученика Стефана.

2 серпня – яке свято відзначають в Україні

2 серпня, в колишній День ВДВ, в Україні вшановують пам’ять загиблих десантників різних часів та поколінь. День пам’яті загиблих воїнів-десантників  – данина поваги та подяки тим, хто загинув у локальних конфліктах ХХ століття та у миротворчих місіях. А нині багато десантників віддали свої життя у боротьбі з російськими окупантами.

Перелік незвичайних свят у нашому календарі стає все більше і більше. Деякі з них корисні та інтригуючі.

Міжнародний день пива — щорічне свято, яке відзначається в першу п’ятницю серпня. Засновник веселого свята – власник бару Джессі Авшаломов. Перший День пива пройшов у 2007 році у Санта-Крузі, Каліфорнія. Джессі Авшаломов обрав цей період через літню спекотну погоду та відсутність інших пивних свят. Людям сподобалося! Вже у 2011 році День пива з місцевої події перетворився на міжнародне свято, яке відзначалося у 23 країнах. У 2012 році він уже охоплював 50 країн на 5 континентах, а зараз весело відзначається у 60 країнах.

Мета свята:

  • Збиратися з друзями та насолоджуватися пивом.
  • Вітати тих, хто виробляє та продає пиво.
  • Об’єднувати світ під прапором пива, святкуючи цей день одночасно.

Цього дня учасники пригощають один одного пивом, куштують напої з інших культур, дегустують нові або рідкісні сорти пива, беруть участь у «щасливій годині», вікторинах та іграх.

Також 2 серпня відзначається і День поштової скриньки. Вперше пристрої для збирання листів було встановлено на вулицях Лондона 2 серпня 1858 р. За роки свого існування поштова скринька постійно змінювалася і вдосконалювалася. Спочатку її робили з дощок та обшивали залізом, потім відливали з чавуну. Згодом винайшли легку та надійну конструкцію, яка виглядала набагато привабливіше і була економічнішою. Пошта займає особливе місце у житті кожної людини. Незважаючи на електронні засоби зв’язку, «живі» листи створюють атмосферу затишку та близькості, зігрівають душу та піднімають настрій.

 

2 серпня – яке церковне свято 2024

За старим церковним календарем сьогодні відзначається День пророка Іллі. Також сьогодні день перенесення мощів святого першомученика Стефана. Він перший християнський мученик, що походив з діаспори євреїв; був притягнутий до суду Синедріона та побитий камінням за християнську проповідь у Єрусалимі близько 33—36 років. Мощі святого першомученика Стефана були перевезені з Єрусалиму в Константинополь і покладені в церкві на честь святого диякона Лаврентія, а після створення храму на честь першомученика Стефана перенесені туди 2 серпня.

 

Традиції та звичаї 2 серпня

Наші пращури помітили, якщо у цей день прохолодно порівнянно з іншими днями, то весна буде холодною. Не бажано було тяжко фізично працювати. Вважається, що 2 серпня вода у річках та озерах стає холодною, і сезон купання вже варто завершити.

Також у цей день намагалися не дивитися на себе у дзеркало, бо можна захворіти.

Народні прикмети 2 серпня

Довгий грім – до негоди, уривчастий – до ясної погоди.

Дощ – до хорошого врожаю пшона.

Хмарний ранок – озимі сіятимуть рано, а врожай буде добрим.

Хто відзначає іменини 2 серпня

Сьогодні, 2 серпня, іменини святкують Ілля, Сава, Олександр, Олексій, Єгор, Іван, Микола, Сергій, Григорій.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні