Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЧорніють помідори: щоб врятувати врожай, просто внесіть просте підживлення

Чорніють помідори: щоб врятувати врожай, просто внесіть просте підживлення

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо помідори на городі почали гнити, потрібно терміново підгодувати їх. Нестача корисних речовин може згубно позначитися на врожаї.

У вас на грядці чорніють помідори? Так недовго залишитись і без урожаю. Якщо цього не хочете, потрібно терміново вживати заходів. Просто внесіть прості підживлення.

Раніше ми розповідали, як виростити великі та смачні помідори.

Через що помідори чорніють

Причиною почорніння помідорів може бути вірусна форма вершинної гнилі, що виникає при нестачі кальцію. Овочі можуть не засвоювати його в достатній кількості через спеку, коли живлення від коренів по рослині розподіляється повільно, та нестачі азоту. Тому дуже важливо вчасно підживити ваші томати. Також слід стежити за поливом та затінити помідори.

Чим підгодувати помідори, якщо вони почали чорніти

Перед внесенням підживлення позбавтеся пошкоджених плодів.

Після цього можна внести одну з трьох підживлень:

  1. Розчин на основі хлориду кальцію: 1 ампулу (5 мл) хлориду кальцію (можна купити в аптеці) розведіть у 5 л води. Таким розчином обприскуйте рослини.
  2. Розчин на основі сірчанокислого кальцію: в 10 л води розчиніть 10 г сірчанокислого кальцію. Таким розчином потрібно обробляти помідори по листку в вечірній час або рано вранці.
  3. Підживлення на основі попелу: склянку деревного попелу всипте в порожнє відро, погасіть його склянкою 9% оцту і залийте 10 л води. Зробленим розчином необхідно полити томати під корінь.

Вас також можуть зацікавити новини:

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні