Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак прати чорний одяг не можна: він швидко втратить колір – кожен...

Так прати чорний одяг не можна: він швидко втратить колір – кожен другий припускається цих помилок

Этот материал также доступен на русском языке
Чимало господинь стикаються з неприємною ситуацією: темний одяг з часом втрачає колір і набуває неохайного вигляду. Щоб цього уникнути варто дотримуватися певних правил прання.

Поціновувачі темних речей знають, що чорний одяг – це елегантно, модно, красиво та стильно. З чорними елементами гардеробу можна поєднати різні кольори, він підкреслює переваги фігури і допомагає приховати її недоліки. Також одяг темного кольору дуже практичний. Тож не дивно, що такі речі є і в найбюджетніших виробників, і в колекціях топових модельєрів.

Раніше ми розповідали, як не можна використовувати капсули для прання.

Також одяг темного кольору дуже практичний. Не дивно, що такі речі є і в бюджетних виробників, і в колекціях топових модельєрів.

Як прати речі чорного кольору

  1. Підготуйте одяг до прання: перевірте кишені, аби в них не залишилося жодних предметів. Виверніть усі речі навиворіт. Ознайомтеся з рекомендаціями виробника, які зазначені на бірці.
  2. Плями варто вивести перед основним пранням. Слідкуйте, аби засіб, який оберете, підходив для чорного. Він не повинен містити хлору і кисневих складників. Інакше можна безповоротно зіпсувати річ.
  3. Для прання в автоматичній пральній машині, а також для ручного прання, варто обирати спеціальні засоби для темних речей. Порошок чи гель для білих речей може «виїсти» колір, причому нерівномірно – залишаться неестетичні плями. Засоби для кольорових речей підходять для прання чорного, якщо не містять кисневих елементів. Також їх потрібно добре виполіскувати, інакше залишки порошку будуть дуже помітні на чорних речах. Скористайтеся опцією повторного або інтенсивного полоскання.
  4. Оптимальна температура не повинна перевищувати 40°С. Гаряча вода неминуче «витягне» кольоровий пігмент.
  5. Нині можна придбати спеціальні серветки, які підсилюють і повертають чорний колір. Вони містять невелику кількість фарби для тканини, тому здатні підфарбувати навіть ті речі, які раніше трохи вилиняли.
  6. Не залишайте одяг чорного кольору на довге замочування. Також не користуйтеся довгими програмами прання. Краще відберіть невелику кількість чорних речей і виперіть їх на швидких і коротких циклах. Чим довше триває прання, тим більший ризик втрачати насичений колір.
  7. Речі темного кольору варто сушити у притіненій області. На сонці вони «вигорять».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні