Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯк раніше вже не буде: для українських школярів запроваджують нові зміни

Як раніше вже не буде: для українських школярів запроваджують нові зміни

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві освіти заявили про запровадження нових стратегій у навчальний процес. Зміни стосуватимуться всіх школярів, у тому числі тих, хто проживає за кордоном.

До кінця 2024 року 300 тисяч українських школярів знову навчатимуться офлайн.

Повернення до очного режиму навчання анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше ми розповідали, коли розпочнеться новий навчальний рік.

Міністр наголосив, що у зв’язку з пандемією через коронавірус та повномасштабну війну школярі в Україні, згідно з дослідженням PISA-2022, відстають від однолітків з інших країн на два роки навчання.

На сьогодні понад 600 тисяч дітей в Україні навчаються дистанційно та ще 390 тисяч – за кордоном.

Щоб не втратити якість освіти, вміння соціалізуватися та розвивати м’які навички, діти мають повернутися до очного навчання.

З цією метою Міністерство освіти поступово впроваджуватиме стратегію Школа офлайн, яка й передбачає повернення 300 тисяч школярів до очної освіти, а також підвищення якості дистанційної, де очна освіта неможлива.

Зміни передбачаєють п’ять кроків:

  1. Діти зі статусом ВПО навчатимуться за місцем перебування очно за наявності умов безпеки.
  2. Для дітей за кордоном приберуть подвійне навантаження — вони продовжуватимуть навчатися за кордоном очно, а дистанційно вивчатимуть лише предмети з українознавчим компонентом. За інші дисципліни бали перерахують з іноземних шкіл у всіх класах.
  3. Учнів з тимчасово окупованих та прифронтових територій навчатимуть індивідуально, підлаштовуючись під потреби та графік кожної дитини.
  4. Розвиток інфраструктури, який дозволить дітям повернутися на очне навчання до шкіл. Тому передбачено побудову укриттів, купівлю автобусів та постачання дітей девайсами.
  5. Збереження робочих місць вчителів. Будь-які зміни у роботі мережі шкіл не торкнуться фактичної зайнятості викладачів — МОН дозволить перейти до кадрового резерву, де буде середня зарплата та спеціальне навчання. З резерву вчителі можуть перейти працювати в іншу школу або гарантувати місце роботи на деоккупованій території.

Вас також можуть зацікавити новини:

Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)

Обмеження переказів із картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні