Раніше ми писали, як приготувати варення з кавунових кірок.
Серпень – час кавунів. Він смачний та дуже корисний. В кавуні містяться вітаміни групи В, аскорбінова кислота, вуглеводи, залізо, магній, рослинна клітковина. Плід складається на 90% з води, і є відмінним сечогінним засобом. Зміст пектину та клітковини покращує моторику кишковника.
Кавуном можна насолоджуватися не тільки влітку, пропонуємо вам незвичайне варення з кавуна з лимоном. Для його приготування знадобиться м’якоть кавуна.
Інгредієнти:
- Кавун – 400 г;
- Цукор – 400 г;
- Лимон – 1 шт.;
- Вода – 1,25 склянки.
Приготування:
- Підготувати продукти для кавунового варення.
- З лимона зняти цедру. І видавити сік.
- Кавун розрізати на шматки, очистити від кірки та насіння. Нарізати дрібними кубиками.
- Долити до шматочків кавуна воду (0,25 л) і варити під кришкою до їх розм’якшення (30-35 хвилин).
- Додати 200 г цукру.
- З цукру, що залишився, приготувати сироп в 1 склянці води з додаванням соку лимона.
- Цедру лимона додати в кавунову масу, залити сиропом.
- Варити варення на слабкому вогні до загустіння сиропу (30-40 хвилин).
- Банки ретельно вимити. Готове варення залити в банки, закатати кришками.
Варення з кавунової м’якоті готове! Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: