П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакого ви ще не готували – незвичайний рецепт варення з популярної серпневої...

Такого ви ще не готували – незвичайний рецепт варення з популярної серпневої ягоди

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільша ягода, історія вирощування якої розпочалася у Стародавньому Єгипті тисячі років тому. Насіння цієї ягоди археологи знаходили у гробницях фараонів, включаючи гробницю Тутанхамона.

Раніше ми писали, як приготувати варення з кавунових кірок.

Серпень – час кавунів. Він смачний та дуже корисний. В кавуні містяться вітаміни групи В, аскорбінова кислота, вуглеводи, залізо, магній, рослинна клітковина. Плід складається на 90% з води, і є відмінним сечогінним засобом. Зміст пектину та клітковини покращує моторику кишковника.

Кавуном можна насолоджуватися не тільки влітку, пропонуємо вам незвичайне варення з кавуна з лимоном. Для його приготування знадобиться м’якоть кавуна.

Інгредієнти:

  • Кавун – 400 г;
  • Цукор – 400 г;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Вода – 1,25 склянки.

Приготування:

  1. Підготувати продукти для кавунового варення.
  2. З лимона зняти цедру. І видавити сік.
  3. Кавун розрізати на шматки, очистити від кірки та насіння. Нарізати дрібними кубиками.
  4. Долити до шматочків кавуна воду (0,25 л) і варити під кришкою до їх розм’якшення (30-35 хвилин).
  5. Додати 200 г цукру.
  6. З цукру, що залишився, приготувати сироп в 1 склянці води з додаванням соку лимона.
  7. Цедру лимона додати в кавунову масу, залити сиропом.
  8. Варити варення на слабкому вогні до загустіння сиропу (30-40 хвилин).
  9. Банки ретельно вимити. Готове варення залити в банки, закатати кришками.

Варення з кавунової м’якоті готове! Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні