Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВеличезний штраф за «неправильне» взуття: водіїв жорстко карають за капці

Величезний штраф за «неправильне» взуття: водіїв жорстко карають за капці

Этот материал также доступен на русском языке
Яке має бути взуття у водія? Зручна. Носок та підошва не можуть бути надмірно великими; стопу слід надійно фіксувати, у тому числі за допомогою повноцінної п'яти; підошва має гнутися незалежно від температури.
Раніше ми писали, що кожен український водій під час водіння автомобіля зобов’язаний мати при собі певні документи.
Наявність вільного взуття під час водіння, наприклад, таких як капці чи шльопанці, може викликати серйозні проблеми навіть стати причиною ДТП. Шльопанці можуть зіслизнути з ноги та заклинити під педалями.
В Україні поки що немає штрафів за «неправильне» взуття. Наші автомобілісти самі вибирають, у чому сідати за кермо, головне бути при цьому тверезим, здоровим, мати технічно справне авто та не порушувати ПДР.
Однак у деяких країнах гардероб водіїв чітко регламентований.
Так, у Великій Британії саме водіння в капцях чи шльопанцях не є протизаконним, але, наприклад, їх зісковзування з ніг може перешкодити безпечному водінню. Тоді водій відповідатиме за необережну поведінку за кермом. А це штраф у розмірі 100 фунтів та 3 штрафних пунктів.
А в Іспанії водій може отримати ще більший штраф за водіння в капцях. Якщо поліціянт побачить, що водій у капцях сідає за кермо і починає рух, він без вагань випише штраф у розмірі 250 євро (близько 11 тисяч гривень).
У нас зараз також спекотно. Але краще не ризикувати й сідати за кермо у зручному та безпечному взутті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні