Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаСубсидії в серпні: що зміниться в призначенні допомоги на оплату комуналки

Субсидії в серпні: що зміниться в призначенні допомоги на оплату комуналки

Этот материал также доступен на русском языке
Хто з українців може розраховувати на автоматичний перерахунок субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, а кому доведеться знову писати заяву.

В Україні продовжують дорожчати комунальні послуги. Нещодавно зріс тариф на електроенергію. У деяких населених пунктах також дорожчає вода. Через це більша кількість українців може потребувати допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Розповідаємо, що зміниться щодо отримання субсидії з 1 серпня.

Раніше ми розповідали, скільки доведеться платити за комуналку із 1 серпня.

У серпні 2024 року українці продовжуватимуть отримувати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг на сезон, що не опалюється.

Кому не потрібно звертатися за призначенням субсидії в серпні

Більшості одержувачів субсидію призначать автоматично, якщо не змінилися дані про дохід чи склад домогосподарства. Тому додатково звертатись за допомогою, якщо ви вже отримуєте її, у серпні не потрібно. Пенсійний фонд самостійно перерахує розмір субсидії на основі тарифів, що змінилися.

Кому потрібно звернутися за призначенням допомоги на оплату ЖКП

Деякі українці мають звернутися до Пенсійного фонду для призначення субсидії в серпні із заявою та декларацією про доходи та витрати. Це потрібно зробити у таких випадках:

  • заявник чи член домогосподарства орендує житло;
  • у складі домогосподарства є особи зі статусів внутрішньо переміщених;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення субсидії на придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива; в опалювальний сезон субсидія була призначена у розмірі 0,00 грн;
  • українці, які станом на 24 лютого 2022 року проживали або проживають на тимчасово окупованих територіях чи територіях активних бойових дій та з початку повномасштабної агресії не зверталися за перепризначенням субсидії чи пільги.

Чи зміниться розмір субсидії у зв’язку з підвищенням тарифів

За підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії. Тому більшість українців отримуватимуть у серпні великі субсидії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Комуналка – понад усе: як уряд закручує гайки найбіднішим (відео)

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні