Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується пенсіонерів, які отримали посвідчення до 2014 року — доведеться пройти цю...

Стосується пенсіонерів, які отримали посвідчення до 2014 року — доведеться пройти цю процедуру

Этот материал также доступен на русском языке
Частині українських пенсіонерів доведеться замінити пенсійні посвідчення. Кому саме це доведеться зробити, розповіли в Пенсійному фонді.

Деякі українські пенсіонери не мають відображення пенсійних посвідчень у застосунку “Дія”.  У такому разі у Пенсійному фонді радять поміняти посвідчення.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Раніше ми розповідали, що майже 62% українців отримують набагато меншу пенсію, ніж мають.

Як нагадали у Пенсійному фонді, статтею 44 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено видання пенсійних посвідчень особам, яким призначено пенсію.

Інформація, що міститься у пенсійному посвідченні, може додатково відображатися в електронній формі — у мобільному застосунку “Дія”.

Однак, електронне пенсійне посвідчення відображається не у всіх. На сьогодні відображаються лише посвідчення, видані з 2014 року.

Тому якщо пенсіонеру потрібне електронне пенсійне посвідчення, він має звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду із заявою про заміну пенсійного посвідчення.

Подати таку заяву також можна дистанційно – авторизувавшись в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду або за допомогою мобільного застосунку ПФУ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Щоб вам обов’язково відповіли: як пенсіонеру правильно звернутись до Пенсійного фонду (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні