Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на комуналку з 1 серпня: скільки доведеться платити українцям за електроенергію,...

Тарифи на комуналку з 1 серпня: скільки доведеться платити українцям за електроенергію, газ та воду

Этот материал также доступен на русском языке
Вартість комунальних послуг в Україні значно зросла. У середньому подорожчання за рік становило 18,6%. Очікується додаткове підвищення тарифів у серпні.

Раніше ми писали, які обмеження та штрафи передбачені за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

Тариф на електроенергію в серпні

З 1 червня 2024 року тариф на електроенергію для населення підвищився з 2,64 грн/кВт-год до 4,32 грн/кВт-год. Новий тариф діятиме до кінця квітня 2025 року.

Крім цього, у серпні «нічний» тариф на електроенергію (за встановленого відповідного двозонного лічильника) становитиме — 2,16 грн/кВт. Тобто споживачі, у яких встановлено такий лічильник, платитимуть за електроенергію з 23:00 до 07:00 лише половину нового тарифу.

Також з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року, тобто протягом опалювального сезону, споживачі, які використовують електроопалювальні установки, сплачуватимуть за пільговим тарифом за електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт за умови споживання до 2000 кВт/год електроенергії в місяць.

Тариф на газ для населення

У серпні ціна газу для побутових споживачів, які користуються послугами Нафтогазу, залишатиметься на рівні 7,96 грн/кубометр. Ціни на газ у решти постачальників будуть у межах від 7,7 грн. за кубометр до 9,90 грн.

Нагадаємо, у квітні 2024 року газопостачальна компанія Нафтогаз України продовжила дію тарифного плану Фіксований ще на рік, керуючись чинним мораторієм на підвищення цін.

Тариф на воду з 1 серпня

У деяких невеликих містах послуга з водопостачання може подорожчати у серпні. Влада невеликих міських громад скористалася своїм правом встановлювати ціни на цю послугу ЖКГ. Тому в деяких із них ціни зросли до 40%.

Але для великих міст НКРЕКУ поки що заборонила підвищувати тарифи на водопостачання та водовідведення. Нагадаємо, що у квітні було заплановано підвищення тарифів на воду у Києві та інших містах, проте рішення з цього питання було відкладено.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні