Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 26 липня - не можна нудьгувати та сваритися, а...

Свята та прикмети 26 липня – не можна нудьгувати та сваритися, а краще провести цей день у родинному колі

Этот материал также доступен на русском языке
26 липня в Україні відзначають, День парашутиста, День системного адміністратора, День холістичної терапії, Міжнародний день поінформованості про хворобу Гошу, Всесвітній день тофу, День тітки та дядька, День "Все чи нічого". Християни вшановують пам'ять мученика Єрмолая і святої преподобної мучениці Параскеви.

26 липня – яке свято відзначають в Україні

26 липня в Україні святкують День парашутиста. Люди завжди мріяли літати, як птахи. Парашютний спорт дозволяє сміливцям наблизитися до мрії людства. Свято хоч і неофіційне, але міжнародне. Його відзначають ще із 1930 років. Цікаво, що перші згадки про стрибки з парашутом в Україні датовані 1917 роком, коли в Київській військовій школі було здійснено перший стрибок з літака з парашутом. А перший варіант парашута, схожий на сучасний, сконструйовано Леонардо да Вінчі. Ескізи пристрою він намалював ще 1485 року. Сучасний вид парашута виник наприкінці 18 століття завдяки Луї-Себастьєну Ленорману.

парашут
День парашутиста

Також 26 липня День холістичної терапії. Це свято присвячене визнанню та вшануванню холістичної терапії, що розглядає людський організм як синергію розуму, тіла та душі. Метою холістичної терапії є досягнення гармонійного балансу між усіма елементами буття.

А ще сьогодні Міжнародний день поінформованості про хворобу Гошу. Це рідкісне генетичне захворювання, яке зустрічається в однієї людини з 50 тисяч. Хвороба, що характеризується порушенням ліпідного обміну, недостатністю лізосомальних ферментів, накопиченням гліколіпідів у клітинних структурах. Симптоми визначаються типом патології. Загальними ознаками є збільшення печінки, селезінки, зниження згортання крові.

26 липня святкують Всесвітній день тофу. Свято присвячене популяризації тофу – рослинного замінника м’яса та молочних продуктів, виготовленого із соєвих бобів. Тофу має довгу історію, яка розпочалася у Китаї близько 179 р. до н.е. за часів династії Хань. Цей день відзначається, щоб відсвяткувати та популяризувати споживання тофу як основного продукту харчування, особливо серед веганів та вегетаріанців. Тофу є фаворитом серед шанувальників здорового харчування в усьому світі, завдяки багатому вмісту білка та інших корисних поживних речовин.

26 липня святкують День системного адміністратора. Щороку свято припадає на останню п’ятницю липня. «Батьком» дня шанування «володар і зберігачів комп’ютерних мереж» є американський системний адміністратор з 20-річним стажем Тед Кекатос, який побачив журнальну рекламу Hewlett-Packard, в якій вдячні користувачі, що встановили нові принтери системного адміністратора, обдаровують квітами і кошиками. Натхненний цим він вирішив створити спеціальний день для вшанування системних адміністраторів.

Також 26 липня День дядька та тітки. Цей день має показати справжні сімейні цінності.Брат або сестра батьків для дитини – це близькі родичі. Буває, що дядько чи тітка стає довіреною особою, з ними легко обговорювати питання, з якими боїшся прийти до батьків. Сьогодні – ще одна чудова нагода зібратися всією великою та дружною родиною за великим столом.

Яке 26 липня 2024 церковне свято

26 липня у церковному календарі – День пам’яті святого мученика Єрмолая. Він був одним із трьох священиків, що залишилися в Нікомідії після великого гоніння на християн імператором Максиміаном. Єрмолай відомий своєю мудрістю та благочестям, і багато хто звертався до нього за порадою та духовною підтримкою. Він продовжував проповідувати християнську віру, незважаючи на небезпеку. Він звернув у християнство святого Пантелеймона, який згодом став відомим лікарем і мучеником. За свою віру Єрмолай був схоплений і страчений.

Також сьогодні віруючі вшановують святу преподобну мученицю Параскеву. Це не єдиний день, присвячений святій, у році. Параскева народилася в Іконії в ІІІ столітті в сім’ї ревних християн. Її ім’я означає «п’ятниця» – день, коли розіп’яли Христа. Так батьки хотіли наголосити на зв’язку дівчинки зі Спасителем.Параскева виховувалась у християнській вірі і вирішила не виходити заміж за язичника, повністю присвятивши себе Богові. Незабаром імператор Діоклетіан почав переслідувати християн і направив для розправи з ними свого намісника Аетія.Того зачарувала краса Параскеви, він почав просити її зректися своєї віри і обіцяв усілякі милості. Дівчина вирішила не відступати від вчення Христа, її навіть не злякали муки, які її піддали язичники. Зрештою, Аетій наказав обезголовити Параскеву.

свята Параскева
Свята Параскева

Що не можна робити 26 липня 2024

Цього дня за народними традиціями та повір’ями не можна:

  • не можна нудьгувати та сваритися,
    не можна конфліктувати,
    не можна ходити в лазню.

Народні прикмети на 26 липня

  • Якщо погода суха, то осінь буде теплою, а якщо дощова, то у снопах проросте хліб.
  • Граки в зграї зібралися – незабаром осінь настане.
  • Сильний дощ іде – до неврожаю.
  • Темні хмари свідчать про зміну погоди. Якщо раніше було сонячне і сухе, то незабаром випадуть опади.
  • Бджоли з ранку на луг вирушили – знак, що весь день погода буде сонячною.
  • Якщо під час дощу качки крякають, то незабаром погодиться.
  • Якщо під час загрожує західний або північно-західний вітер, незабаром дощ закінчиться.
  • Риба хвостом б’є – на гарну погоду.
  • Біля водойм стрибають жаби – чекайте дощу.
  • Мухи стали дуже настирливими, кусаються – буде дощ.
  • Кіт треться об ноги людини — на вас чекає гарний рік.
  • Почути спів зозулі – осінь буде теплою.
  • Пожовкла липа – осінь прийде рано.

Сьогодні, 26 липня, іменини святкують Антон, Гаврило, Маркіян (Март’ян), Сарра, Серапіон, Степан, Юліан.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні