Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіПенсіонерам із 9 областей до кінця року виплачуватимуть додаткову грошову допомогу

Пенсіонерам із 9 областей до кінця року виплачуватимуть додаткову грошову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Всесвітня продовольча програма ООН в Україні продовжила до грудня 2024 року термін проєкту доплат пенсіонерам, які мешкають на деяких територіях.

Раніше ми розповідали, що частини українців підняли пенсії майже на 6000 гривень.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, додаткова грошова допомога надається пенсіонерам, які отримують пенсію менше 3250 грн та проживають на територіях активних чи можливих бойових дій та не отримували після 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

«Реалізація цього проєкту дозволила спрямовувати наявний у міжнародних партнерських організацій фінансовий ресурс найбільш уразливим громадянам похилого віку», – прокоментувала це рішення міністрка соціальної політики Оксана Жолнович.

«Ми розуміємо, що жити на невелику пенсію, особливо на територіях, близьких до зони бойових дій, нелегко, і що додаткова допомога вкрай необхідна. Завдяки щедрості наших донорів ми раді продовжити нашу грошову підтримку пенсіонерам до кінця року», — повідомила т.в.о. директора ВПП ООН в Україні Маріанна Ворд.

Спеціально звертатись за призначенням додаткової виплати не потрібно. ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, яка вже є у базах даних Пенсійного фонду. А виплата провадиться або на банківську картку, або через відділення Укрпошти (для пенсіонерів, які отримують пенсію через АТ «Укрпошта»).

Наразі програма фінансується за кошти Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського Союзу та приватних донорів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні