П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно пишне та повітряне тісто для пиріжків та булочок – секрет у...

Неймовірно пишне та повітряне тісто для пиріжків та булочок – секрет у правильних інгредієнтах

Этот материал также доступен на русском языке
У більшості рецептів дріжджового тіста використовують воду або молоко, але є ще один інгредієнт, який ідеально підходить для дріжджового тіста. Він робить його більш пористим, повітряним та ароматним.

І мова про звичайний кефір.

Раніше ми розповідали, як приготувати саме швидке тісто для смажених пиріжків.

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру;
  • 0.5 склянки олії;
  • 1 пакетик (11 грамів) сухих дріжджів;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ст. ложка – цукру;
  • 3 склянки борошна.

 

Приготування:

  1. Кефір змішуємо з олією і трохи підігріваємо, додаємо сіль та цукор.
  2. Борошно просіюємо і змішуємо з дріжджами, вливаємо тонким струмком кефірну суміш і замішуємо тісто.
  3. Переміщаємо тісто в глибоку миску і накриваємо рушником, даємо підійти 30-45 хвилин.
  4. За цей час можна приготувати улюблену начинку – солону чи солодку. Або ж просто сформувати булочки. Але в даному випадку до тіста при замішуванні потрібно додати трохи більше цукру, не завадить і ванілін.
  5. Якщо слідувати рецепту, то таке тісто просто ідеально підійде для піци, пиріжків та пирогів.
  6. Випікати вироби з такого тіста потрібно за температури 180-200 градусів до золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні