Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЯк уникнути грубих помилок при вирощуванні огірків: поради досвідчених городників

Як уникнути грубих помилок при вирощуванні огірків: поради досвідчених городників

Этот материал также доступен на русском языке
Нині сезон огірків. Хочеться вдосталь наїсти смачних хрустких огірків і приготувати з ними багато заготовок на зиму. Але деякі овочівники скаржаться на пожовкле листя і відсутність зав'язі на кущах.

Раніше ми писали, що зробити, щоб огірки плодоносили до самих заморозків.

При вирощуванні огірків  городники початківці зазвичай припускаються таких помилок:

  1. Відсутність опори, огіркам вона необхідна, їм потрібно як ліанам постійно рости і дертися нагору, опора так само потрібна для зручності догляду за рослиною.
  2. Безконтрольне зростання бічних пагонів, їх краще забрати відразу і все, щоб рослина не витрачала даремно свої ресурси на їх розвиток.
  3. Обрізання рослини відразу після поливу або перед ним, при такому обрізанні місця зрізів довго не гояться і можуть почати гнити, оскільки після поливу по рослині починає дуже активно циркулювати волога.
  4. Несвоєчасне прищипування верхівки, сповільнює ріст і розвиток рослин, і збирання першого врожаю огірків може зрушити на тиждень і навіть більше.

До речі, зараз можна посадити нові кущі огірків. І восени ви будете насолоджуватися свіжими овочами. Найбільш урожайними сортами огірка фахівці вважають такі:

  • Буратіно F1;
  • Карат F1;
  • Гектор F1;
  • Аристократ F1;
  • Барвіна F1;
  • Еколь F1
  • Крепиш F1.

Маркування F1 на упаковці насіння означає, що посівний матеріал відноситься до гібридів першого покоління. Для отримання найкращих характеристик і високого врожаю огірків схрещують ті сорти, які відрізняються оптимальним розміром, смаковими якостями тощо. Завдяки такій селекції створюється новий гібридний сорт. Його й маркують F1.

Пам’ятайте, що вибираючи сорт огірків для сівби, не потрібно боятися віддати перевагу новинкам. Адже з кожним роком селекціонери виводять все більш стійкі та менш вибагливі гібриди, які приносять чудовий урожай.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні