Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіколи не мийте пластикові вікна цими засобами – зіпсуєте їх назавжди

Ніколи не мийте пластикові вікна цими засобами – зіпсуєте їх назавжди

Этот материал также доступен на русском языке
Традиція миття вікон – незамінний ритуал генерального прибирання. Чисті скло і віконні рами не тільки дають відчуття свіжості, пропускають більше сонячного світла, а й радують око своїм ідеальним виглядом. Тож чимало господинь відповідально ставляться до чистоти вікон у своєму помешканні.

Якщо про миття скла йдеться у стародавніх рецептах, а також є спеціальні сучасні засоби для цього, то пластикові рами змушують задуматися: чим можна відмити забруднення, щоб не пошкодити їх.

Раніше ми розповідали, чим утеплити пластикові вікна на зиму.

Чим не можна мити пластикові вікна

Найголовніше потрібно пам’ятати, що ні склопакети, ні профілі не можна мити абразивними засобами. Тобто такими, які містять дрібні часточки, які здатні механічно пошкодити поверхні. Тут мова йде і про абразивні матеріали, губки і шкребки, і про порошкоподібні або пастоподібні засоби для чищення. Подряпини від них нічим не вдасться прибрати. З часом саме такі дефекти будуть збирати пил, бруд і вологу. Через це вікна втрачатимуть зовнішній вигляд, а строк їхньої служби скорочуватиметься.

Чим варто мити пластикові вікна

Для миття пластикових вікон найкраще підходять рідке мило або гель для посуду. Наносити їх краще м’якими губками або ганчірками, які не линяють. Чудово з цим завданням впорається мікрофібра, вона не залишає розводів. Добре себе зарекомендували в цій справі спеціальні пристосування з гумовою смужкою – ними легко прибрати краплі води.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні