Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЗ чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше –...

З чого насправді роблять розчинну каву і чого в ній більше – користі чи шкоди

Этот материал также доступен на русском языке
24 липня щорічно у світі відзначають День народження розчинної кави. Цей напій люблять багато українців. Але чи можна його вживати і з чого насправді роблять розчинну каву – відповіді знайдете у нашій публікації.

При виготовленні розчинної кави кавові зерна обсмажують, подрібнюють та обробляють гарячою водою. Одержаний концентрований розчин висушують та перетворюючи на порошок. Так отримують порошкову каву.

Раніше ми розповідали, що корисніше чай або кава.

Якщо розчин спочатку заморожують, а потім сушать у вакуумі – виходить сублімована кава. Для виготовлення розчинної кави у гранулах, порошок зволожують ще раз, перетворюючи в гранули. Найрідше зустрічається розчинна кава у вигляді концентрованої рідини.

Чим розчинна кава відрізняється від зернової кави

Навіть не смакувавши, розчинну каву можна легко відрізнити від натуральної через її аромат. Він значно слабший. Втім виробники іноді додають штучні або натуральні ароматизатори, щоб домогтися більш яскравих ароманот.

Нерідко для виробництва розчинної кави використовують сировину гіршої якості, яка вже не годиться для натуральної. Пошкоджені або не достатньо достиглі зерна, навіть відходи від виробництва натуральної кави можуть іти на розчинні сорти. Це одна з причин, чому смак розчинного напою значно відрізняється від натурального. Крім того, технологія виробництва також призводить до різниці в смаках. Адже в цьому процесі поєднання компонентів відрізняється від звичайного заварювання.

Користь розчинної кави

Серед корисних властивостей розчинної кави можна відзначити її сечогінний ефект. Це стане в нагоді, коли з організму потрібно вивести зайву воду. Тому розчинну каву можна в помірній кількості вживати людям, які страждають набряками.

Перевагою є також ціна розчинної кави: вона дешевша. Крім того, така кава готується швидше і не потребує спеціального посуду.

Шкода розчинної кави

Таким напоєм не варто зловживати людям старшого віку. Адже це може призвести до крихкості кісткової тканини та неприємних відчуттів у суглобах– розчинна кава вимиває кальцій. Напій також здатен подразнювати слизову оболонку та стінки шлунку. Тож людям, які страждають на захворювання кишково-шлунково тракту або мають неприємні відчуття в області шлунку, краще відмовитися ід розчинної кави.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні