Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОдяг у пральну машину потрібно закладати тільки так, інакше речі вам довго...

Одяг у пральну машину потрібно закладати тільки так, інакше речі вам довго не прослужать

Этот материал также доступен на русском языке
Перучи свій одяг та одяг своєї родини, ми хочемо бачити завжди гарний результат. При цьому очікуємо, що улюблені речі будуть служити довге і приноситимуть задоволення своїм власникам. Однак, іноді саме прання може принести більшу чи меншу шкоду. Варто дотримуватися простих правил і довести їх до автоматизму, щоб не зіпсувати одяг.

Перше з таких правил – правильно закладати речі в барабан пральної машини – одяг потрібно вивертати.

Раніше ми розповідали, що потрібно додати при пранні, щоб речі були як нові.

Бруд усередині одягу

Насправді одяг більше брудниться зсередини. Це стосується речей, які контактують з тілом людини. Шкірне сало та піт потрапляють на тканину і оселяються між її волокнами. Тому логічно, цей бік одягу потребує більше ретельного очищення. Крім того, після прання людина одягає речі саме виворотнім боком до тіла. Тому потрібно, щоб він був добре виполосканим.

Щоб зберегти колір

Бік тканини, який безпосередньо контактує з елементами барабану пральної машини, з миючими засобами, а також з іншими речами, природньо, більше зношується. Це може призвести до певної втрати кольору. Тож вивертаючи одяг та постільну білизну, господині таким чином бережуть його лицьовий бік.

Захист дрібних елементів

Вишивка, оборки та інші декоративні деталі, які підходять для прання в машині-автомат, варто вивертати всередину. Є великий ризик, що вони зачіплюватимуться за інші речі і пошкодяться. Тай взагалі, тканину, яка схильна до утворення ковтунців, краще прати навиворіт. Так її лицьовий бік довше матиме хороший вигляд.

Вас також можуть зацікавити новини:

Скільки порошку потрібно насипати при пранні, щоб і речі відпралися, і машинка не вийшла з ладу

Допомога українцям до 3000 гривень: встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні