Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНазавжди позбавить від грибка та шкідників на городі простий продукт із холодильника

Назавжди позбавить від грибка та шкідників на городі простий продукт із холодильника

Этот материал также доступен на русском языке
Позбудьтеся шкідників та грибкових захворювань на овочах та квітах за допомогою простого кисломолочного продукту. Також він активізує їхній ріст.

Молочна сироватка – справжня знахідка для вашого городу або дачної ділянки, яка допоможе знищити грибкові захворювання та деяких шкідників. Крім того, насичуючи рослини корисними речовинами, вона активізує їхнє зростання. Головне – вміти правильно нею скористатися. Розповідаємо, як це зробити.

Раніше ми розповідали 10 хитрощів для вирощування рясного врожаю помідорів.

У чому користь молочної сироватки для городу

Молочна сироватка покриває наземну частину рослин невидимою плівкою, яка дає розмножуватися патогенним організмам. Така плівка є потужним захистом для пасльонових (помідорів, баклажанів, перцю), гарбузових (кабачків та огірків), а також цибулі та інших культур. Молочною сироваткою також можна обробити троянди та півонії.

Якщо говорити про хвороби рослин, молочна сироватка допоможе позбавитися борошнистої роси та інших грибкових хвороб, попелиці, павутинного кліща, а також трипсів. Завдяки вітамінам, амінокислотам, лактозі, мінералам і білкам, що містяться в ній, молочна сироватка активізує зростання овочів і квітів.

Як приготувати розчин з молочної сироватки

Для приготування розчину для використання на городі необхідно взяти живу, непастеризовану сироватку. У жодному разі не можна використовувати чистий нерозбавлений продукт, оскільки це може призвести до опіків.

Для боротьби з грибковими захворюваннями у відрі води розведіть 1-2 л молочної сироватки і додайте 30-40 г рідкого господарського мила (так розчин краще триматиметься на листі). Крім того, можна додати до нього 10-12 крапель настоянки йоду або нашатирного спирту. Обприскувати таким розчином рослини потрібно у вечірні години – як зовнішню, так і внутрішню поверхню листя. Інтервал між обробками має становити 10–14 днів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні