Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо найсмачніші домашні шпроти: більше ніколи не захочете купувати їх у магазині

Готуємо найсмачніші домашні шпроти: більше ніколи не захочете купувати їх у магазині

Этот материал также доступен на русском языке
Найкращі шпроти —це шпроти, приготовані самостійно. Переконайтеся в цьому завдяки простому рецепту.

Хто не любить бутерброди із найніжнішими шпротами? Ви серед любителів такої закуски? Відмовтеся від магазинних консервів, адже набагато смачніше приготувати шпроти самостійно! Ділимося найкращим рецептом, з яким легко впораються навіть ті, хто готує шпроти вперше.

Раніше ми розповідали, як приготувати кулінарний шедевр із звичайної риби.

Інгредієнти:

  • мойва — 1 кг;
  • чайна заварка — ½ склянки;
  • рослинна олія — ​​1 л;
  • чорний перець — за смаком;
  • лавровий лист — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Мойву помийте і дайте рідині стекти, посоліть і поперчіть її до смаку.
  2. Викладіть мойву на деко в 1-2 шари. Під рибу покладіть лавровий лист.
  3. Акуратно залийте мойву заваркою з чорного чаю, намагаючись не змити спеції.
  4. Залийте рибу олією, щоб вона злегка покривала її.
  5. Выдправте мойву в розігріту до 150 градусів духовку на 1,5 години. За цей час заварка випарується, а риба підрум’яниться. Потім вимкніть нагрівання, відкрийте дверцята і залиште остигати.
  6. Коли риба охолоне, можна перекласти її у зручний посуд разом з олією.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні