Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВПО отримуватимуть нову допомогу від держави: про що йдеться

ВПО отримуватимуть нову допомогу від держави: про що йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
Держава надаватиме нову допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Хто і скільки отримуватиме, розповіли в Мінсоцполітики.

Внутрішньо переміщеним особам в Україні надаватимуть нову допомогу — субсидію на оренду житла. Відповідну допомогу впровадять протягом найближчих місяців.

Про це розповіла заступниця міністерки соціальної політики України Дар’я Марчак в інтерв’ю “Новини.LIVE”.

Раніше ми розповідали як отримати грошову допомогу від благодійного фонду.

За словами Марчака, для того, щоб внутрішні переселенці могли отримувати таку допомогу, її має затвердити Кабінет Міністрів України. У Міністерстві соціальної політики сподіватися, що Кабмін затвердить допомогу найближчим часом, можливо, навіть у липні. Після цього знадобиться деякий час на технічну реалізацію проєкту.

Проте претендувати на таку допомогу зможуть не всі. Вона буде недоступна для ВПО, які отримують державні виплати на проживання у розмірі 2000 гривень на дорослу людину та 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Розмір субсидії не буде фіксованим, а залежатиме від доходів сім’ї.

“Згідно з міжнародною практикою, на оренду житла сім’я повинна витрачати не більше 30% свого доходу. Такий же підхід Мінсоцполітики використав і в субсидіях на оренду житла для ВПО”, — наголосила Марчак.

Тобто чим нижчий дохід у сім’ї, тим вищою буде субсидія на оренду житла, спонсорована державою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні