Раніше ми розповідали, як засолити огірки огірки за особливим рецептом.
Завдяки цій рослині огірки набувають незвичайного смаку, а ще, вони залишаються хрусткими. Ця рослина – тархун чи естрагон.
У естрагону досить насичений смак, тому важливо не перестаратися. На літрову банку досвідчені господині додають лише 2-3 листочки. Такі огірочки матимуть легкий анісовий аромат, а ще, вийдуть смачними та хрусткими.
Також естрагон подовжує термін зберігання консервації і захищає розсіл від помутніння.
Але зробити огірки хрусткими може не лише естрагон. Тому, якщо на вашій ділянці немає цієї рослини, не переживайте, її легко можна замінити іншими інгредієнтами.
Що додати при засолюванні огірків, щоб вони вийшли смачними
Отже, щоб мариновані огірки вийшли хрусткими і смачними, можна додати кілька інгредієнтів, які допоможуть зберегти свою текстуру і надати їм додатковий смак. Ось кілька ідей:
- Листя вишні або чорної смородини. Це листя містить таніни, які допомагають зберегти хрумкість огірків.
- Часник та цибуля. Вони додадуть огіркам більш насичений смак та аромат.
- Гірчиця. Трохи гірчиці додасть пікантності смаку маринованих огірків.
Також не забувайте, що консервувати потрібно свіжі огірки, а не ті, що вже кілька днів або тиждень лежать і чекають свого часу. Чим свіжіші огірочки, тим смачнішою буде консервація.