Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЩопівроку: українських пенсіонерів попередили про важливу процедуру

Щопівроку: українських пенсіонерів попередили про важливу процедуру

Этот материал также доступен на русском языке
Частині українських пенсіонерів не варто забувати про необхідність звертатися до Пенсійного фонду щопівроку, інакше виплату пенсії можуть призупинити.

Внутрішньо переміщені особи, які набули цього статусу до 24 лютого 2024 року, зобов’язані проходити ідентифікацію кожні півроку.

Про це нагадали в Пенсійному фонді України.

Раніше ми розповідали, кому з пенсионерів потрібно звернутися в Пенсійний фонд з приводу пенсійних посвідчень.

Проходження ідентифікації передбачено ухвалою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньопереміщеним особам”.

Процедура є загальноприйнятою у світі практикою, яка дозволяє переконатися, що пенсійні виплати отримує саме пенсіонер, якому вони призначені.

Як пройти ідентифікацію пенсіонерам

Пройти ідентифікацію можна кількома способами:

  1. Особисто звернувшись до відділення Ощадбанку або в будь-який зручний сервісний центр Пенсійного фонду України. При собі потрібно мати паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу.
  2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, авторизувавшись за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія. Підпис” (Дія ID).
  3. За допомогою відеоконференцзв’язку у територіальному органі Пенсійного фонду України.
  4. Якщо пенсіонер перебуває за кордоном — у закордонній дипломатичній установі України потрібно отримати документ, який засвідчує, що фізична особа є живою. Посвідчення разом із заявою про проходження ідентифікації (довільної форми) потрібно поштою або через вебпортал ПФУ направити до територіального органу Пенсійного фонду України, де пенсіонер перебуває на обліку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні