Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатУкраїнців масово штрафують за "літнє" порушення: кому і скільки доведеться заплатити

Українців масово штрафують за “літнє” порушення: кому і скільки доведеться заплатити

Этот материал также доступен на русском языке
Нині в Україні стоїть сильна спека, яка впливає не лише на людей, а й на автомобілі та дорожнє покриття. У зв'язку з цим уряд запровадив спеціальні обмеження, щоб запобігти перегріву.

Раніше ми писали, що тепер штрафи в Україні виписуватимуть по-новому

Ці обмеження стосуються не всіх автомобілів, а лише великих вантажівок вагою понад 28 тонн та з навантаженням на вісь понад 7 тонн. Їм заборонено в’їжджати до міст і сіл у спеку, оскільки їх вага може пошкодити дорожнє покриття, особливо коли асфальт розм’якшується під впливом високих температур.

Існує два типи обмежень, пов’язаних із спекою: постійні та тимчасові. Постійні обмеження забороняють пересування великих вантажівок за температури вище +28 градусів. За порушення цього правила водієві загрожує штраф у розмірі 510 гривень. Тимчасові обмеження запроваджуються місцевою владою та позначаються на дорогах спеціальними знаками. За їхнє порушення передбачено штраф у розмірі 340 гривень.

Для того, щоб притягнути до відповідальності за порушення літніх обмежень, поліція має зібрати докази. Це включає збір даних про температуру повітря в момент руху і вимірювання фактичної ваги автомобіля.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні