Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЩо корисніше чай чи кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти:...

Що корисніше чай чи кава – дієтологи та медики назвали незаперечні факти: ви будете здивовані

Этот материал также доступен на русском языке
Останніми роками широко побутує думка, що зелений чай – найкорисніший. Більшість людей переконані, що він кращий за каву. Тому замінюють чашкою цього напою традиційний ранкових тонізуючий ковток кави.

Раніше ми розповідали, який чай не можна пити.

Кофеїн міститься і в каві, і в чаї

Найголовнішою перевагою зеленого чаю над кавою називають менший вміст кофеїну. Наприклад, 240 мл кави міститься близько 90-100 мг цієї речовини, тоді як такий об’єм зеленого чаю – тільки 30-50 мг кофеїну. При цьому лікарі радять дорослим людям не перевищувати добову дозу кофеїну у 400 мг. Тому при розумному споживанні кави зазвичай людина не отримає надто багато кофеїну. Проте, якщо є мета мінімізувати його кількість, краще обирати зелений чай.

Дієтологи також запевняють, що ефект від кави людина відчуває відразу, але він минає швидко. Тоді як тонізуюча дія зеленого чаю проявляється через певний час і триває довге.

Калорійність зеленого чаю та кави однакова

Коли людина випиваючи 100 мл кави або 100 мл зеленого чаю, її організм отримує однакову кількість калорій – лише 2. Тому з точки зору поживності ці два напої однакові. Однак варто звернути увагу, що чимало людей полюбляють підсолоджувати напій. Отож при додаванні однакової кількості цукру калорійність кави і чаю залишиться рівною.

Проте, якщо додати до кави молоко або вершки, а також сиропи для смаку, то цим можна значно підвищити її калорійність.

Кава у чистому вигляді має середній глікемічний індекс – 60. Тому здатна підвищувати рівень інсуліну у крові. Тоді як у зеленого чаю цей показник дорівнює 0. Такий чай не піднімає та не опускає рівень цукру.

Популярні зараз новини:

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Якби не працював, пенсія була б більшою: чому стаж великий, а пенсія маленька (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні