Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗмішайте соду, сіль та один секретний компонент - і більше жодних плям...

Змішайте соду, сіль та один секретний компонент – і більше жодних плям від поту на білому одязі

Этот материал также доступен на русском языке
Люди, які полюбляють носити білі речі, знають: плям від поту не вдасться вивести звичайним пранням. Вони настільки в’їдаються в улюблені футболки чи сорочки, що без спеціальних засобів не обійтися.

Раніше ми розповідали, для чого розумні господині додають у відсік для порошку сіль.

Ми пропонуємо скористатися простим способом, що підходить для виконання в домашніх умовах. Знадобляться бюджетні засоби, які є у кожному будинку.

Це домашній засіб, який виведе плями від поту

Готуємо засіб для замочування речей. Знадобиться 2 склянки води та 1 склянка оцту. У цій суміші слід замочити проблемні місця на 30 хвилин. За цей час відбудеться розщеплення залишків поту та дезодоронату на тканині. Відіжміть речі до вологого стану. Розкладіть на чистій поверхні і нанесіть спеціальну пасту з харчової соди.

Щоб приготувати пасту для відбілювання проблемних місць на білому одязі достатньо змішати півсклянки харчової соди, 1 столову ложку солі та 1 столову ложку перекису водню. Протягом 20 хвилин, доки паста діятиме на тканині, її можна час від часу втирати старою зубною щіткою. Таким чином компоненти максимально проникнуть між волокна.

Річ, на якій виводили плями, рекомендується випрати в гарячій воді. Перед тим, як сушити, перевірте, чи зникли плями. За потреби, повторіть вище описані процедури. Інакше під час висихання залишки забруднень ще більше «приживуться» на одязі.

Як уникнути повторної появи жовтих плям

Зверніть уваги, що певні антиперспіранти сприяють появі жовтих плям від поту. Це ті, які містять у своєму складі алюміній. Тому варто обирати засоби без цього компонента, аби вберегти свої білі речі від таких забруднень.

Також підвищує ризик жовтих плям невчасне прання одягу. Чим швидше річ випрати, тим більше шансів отримати її абсолютно чистою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні