Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано найнебезпечніший продукт після 60 років - виключіть його з раціону, інакше...

Названо найнебезпечніший продукт після 60 років – виключіть його з раціону, інакше буде біда

Этот материал также доступен на русском языке
Йдеться про продукт, який люблять багато українців, але він небезпечний, особливо для пенсіонерів.

Раніше ми розповідали, які продукти повинні бути у меню пенсіонерів.

У віці після 50 людина починає втрачати 1-3% м’язів на рік. Цей процес називається саркопенія — деградація скелетної м’язової маси, в тому числі через старіння.

Для максимального нарощування м’язів необхідно споживати близько 150-300 г білка щоденно. Проте для людей старшого віку цей показник становить 0,75–1,2 г на 1 кг маси тіла. Тобто при масі тіла 80 кілограмів у щоденному раціоні потрібно отримувати 60-100 г білка.

Дієтологи радять літнім людям відмовитися від найпоширенішого джерела білка- переробленого м’яса. Йдеться про м’ясні делікатеси, бекон, ковбасу, сосиски, в’ялене та копчене м’ясо. Цей набір продуктів значно підвищує ризик виникнення серцево-судинних та інших захворювань.

Фахівці вважають, що перероблене м’ясо часто містить багато насичених жирів і натрію. Це підвищує кров’яний тиск, при тому, що люди старшого віку й так мають ознаки гіпертонії. Окрім цього, надмірне споживання червоного м’яса провокує артрит, рак молочних залоз, шлунку, сечового міхура.

Чим замінити м’ясо та звідки отримувати білок

Краще жирне червоне м’ясо та виготовлені з нього продукти замінити іншими джерелами протеїну: сиром тофу, м’ясом птиці, рибою, горіхами та бобовими.

Проте якщо вживати м’ясо, то краще обирати менш жирні сорти і частини. Готуйте цей продукт самостійно з додаванням мінімуму солі, не смажте, а краще запікайте або відварюйте.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні