Неділя, 15 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти нанесли ракетно-дроновий удар по Україні, є наслідки — воєнне зведення 18...

Окупанти нанесли ракетно-дроновий удар по Україні, є наслідки — воєнне зведення 18 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Чергова атака російських окупантів населених пунктів не пройшла без наслідків. На фронті ситуація також залишається напруженою одразу на кількох напрямках.

Обстріл Українии 18 липня 2024 року

У ніч проти 18 липня російські окупанти атакували дронами Полтавську область, внаслідок чого не обійшлося без пошкоджень.

Про це повідомив голова Полтавської ОВ Філіп Пронін.

У Кременчуцькому районі було пошкоджено цивільний будинок та двір. За попередньою інформацією, без постраждалих.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, цієї ночі підрозділи ПВК “Схід” знищили над областю 2 ракети та 5 шахедів. Увечері ракетний удар пережила Синельниківщина. Там сталася пожежа. Ніхто не постраждав.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, минулої доби на фронті зафіксовано 144 бойові зіткнення. За уточненою інформацією, вчора противник завдав за позиціями українських підрозділів та населених пунктів два ракетні удари однією ракетою, 67 авіаційних ударів, задіявши, зокрема, 104 КАБ.

Крім цього, здійснивши 4605 обстрілів, 94 з них – із реактивних систем залпового вогню. Агресор наносив авіаудари у районах населених пунктів Глибоке, Липці, Малі Проходи, Стариця, Сіньківка Харківської області; Терні, Лиман, Макіївка, Спірне, Годинник Яр, Добропілля, Північне, Торецьк, Олександропіль, Уманське, Покровськ, Бажане, Прогрес, Архангельське, Катеринівка, Урожайне та Водяні Донецької області; Гуляйполе, Лобкові, Рівному, Кам’янське та П’ятихатки у Запоріжжі.

Оперативне зведення Генштабу на 18 липня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії. Тут відбулося 20 бойових зіткнень. Всі – в районах Глибокого та Вовчанська. Окупанти активно задіювали для ударів бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу сросла до 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Новоосикового, Андріївки, Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили десять атак окупантів неподалік Греківки, Макіївки, Тернів, Торського, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили десять штурмових дій. Ворог намагався просунутись уперед поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки і Роздолівки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб противника прорвати нашу оборону. Основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру.

Загарбники вчора продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Загалом, ворог 29 разів проводив атаки на позиції наших захисників в районах Північного та Нью-Йорка. Завдавав авіаударів КАБами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 26 штурмів і атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Карлівка, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки, де ворог 12 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив три штурми наших позицій біля Костянтинівки та Новодарівки.

На Оріхівському напрямку відбулось сім бойових зіткнень в районах Малої Токмачки і Новоандріївки. Окрім того, загарбники випустили близько сотні некерованих авіаційних ракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського і П’ятихаток.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра . П’ять атак росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пунктів з території рф, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність України.

Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Веде, виснажуючи сили противника, бойову роботу наша артилерія, розвідка, авіація та безпілотні систем.

Вас також можуть зацікавити новини:

У Пенсійному фонді попередили, що деяким українцям можуть припинити виплачувати пенсію

Якби не працював, пенсія була б більшою: чому стаж великий, а пенсія маленька (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні