Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниКоролеві Каміллі – 77: як друга дружина короля Великобританії завойовувала прихильність

Королеві Каміллі – 77: як друга дружина короля Великобританії завойовувала прихильність

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 17 липня, 77 років виповнюється Королеві Каміллі, дружині короля Великобританії Чарльза ІІІ. Для обох коронованих осіб цей шлюб є другим. Одружилася пара у квітні 2005 року. Першою дружиною Чарльза була Діана Спенсер, відома у всьому світі як принцеса Діана. Перший чоловік Камілли - офіцер Ендрю Паркер Боулз.

Раніше ми розповідали про зачіски принцеси Діани, які досі не виходять із моди.

Знайомство та довге розлука: кожен обрав свій шлях

Камілла та принц Чарльз зустрілися 1971 року. Хоча належала до одного соціального кола, проте офіційно знайомі не були. Познайомившись у домі спільної подруги, швидко заприятелювали і почали зустрічатися. Як пара бували на матчах з поло та відвідували нічний клуб. Згодом Чарльз познайомився з родиною Камілли, а її представив своїй сім’ї. Але стосунки припинилися, коли принц виїхав за кордон, щоб приєднатися до Королівського флоту на початку 1973 року.

Того ж року Камілла вийшла заміж. Королівські біографи стверджують, що шлюб принца з цієї жінкою на той момент був нереальний. Каміллу нібито не вважали гідною партією майбутнього короля. Проте через 6 років пара відновила стосунки. Кажуть, що чоловік Камілли не особливо заперечував, адже і сам мав численних коханок. Мину рік-другий, і Чарльз одружиться з леді Діаною Спенсер 1981 року.

Телефонний скандал і книга про леді Ді: скелети вилітають із шафи

Про те, що шлюб принца з леді Ді не став перепоною для його зустрічей з Каміллою, розповіла книга «Діана: Її справжня історія» 1992 року. Після її виходу пресу і громадськість сколихнув телефонний скандал. «Каміллагейт» – таку назву отримала телефонна розмова, яка була підслухана і опублікована 1993 року. Як свідчить стенограма бесіди, Чарльз сказав Каміллі, що хоче «жити всередині її штанів» і навіть може перетворитися на тампон Tampax. Це поставило крапку в шлюбі Чарльза і Діани. Рівень довіри й прихильності до принца Уельського стрімко впав. А Камілла цього ніколи й не мала.

1994 року Чарльз нарешті розповів про свої стосунки з Каміллою у телевізійному інтерв’ю. Він назвав її «чудовим другом». Зізнався, що стосунки між ними відновилися, коли його шлюб «безповоротно розірвався». Подружжя Паркер-Боулз подало на розлучення після 22 років шлюби. Вони виховали двох дітей. При чому Чарльз став хрещеним батьком для їхнього сина Тома.

Довгий шлях до прихильності: завдання стати леді

Здавалося, британці ніколи не приймуть такий вибір свого монарха. Лід у їхніх серцях розтанув, коли вони побачили, як жінка бореться разом із Чарльзом з його онкологічним захворюванням, як дбає про нього і про монархію в країні загалом. Кажуть, хвороба короля ще більше зблизила пару, яка разом уже кілька десятиліть.

Хоча в юності Камілла не надто звертала увагу на свій стиль і не вирізнялася смаком у манері вдягатися, у свої 77 років королева є однією з найбільш елегантних королівських персон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні