Алича рекомендується при:
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та кабачків.
З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.
Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:
Маринад:
1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.
Вас також можуть зацікавити новини:
Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…