Алича рекомендується при:
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та кабачків.
З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.
Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:
Маринад:
1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.
Вас також можуть зацікавити новини:
Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?
Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…
Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…
Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…
Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…
Не дуже великі пенсії, високий прожитковий рівень, високі та зростаючі ціни, інфляція – все це…