Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних слив ви ще не їли: найпростіший рецепт маринованої аличі на...

Таких смачних слив ви ще не їли: найпростіший рецепт маринованої аличі на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Цьогоріч видався добрий урожай аличі. Плоди її смачні та дуже корисні. Завдяки високому вмісту клітковини та пектинів вони сприяють виведенню радіонуклідів. Пропонуємо оригінальний рецепт аличі на зиму.

Алича рекомендується при:

  • хронічних запальних ураженнях печінки та жовчних шляхів;
  • захворюванні нирок;
  • простудних захворюваннях;
  • авітамінозі;
  • запорах.

Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та  кабачків.

З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.

Інгредієнти:

Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:

  • алича (2 кг),
  • лавровий лист (5 шт.),
  • запашний перець (по кілька горошин у кожну банку).

Маринад:

  • вода (850 мл),
  • сіль (2 ч. л.),
  • цукор (1 склянка),
  • гвоздика (1/3 ч. л.),
  • кориця (1 ст. арк.),
  • оцет столовий 9% (100 мл).

Приготування:

1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.

Вас також можуть зацікавити новини:

Сезон липневих овочів – готуємо за незвичайними рецептами кабачки, баклажани, огірки: варення з кабачків

Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні