Алича рекомендується при:
- хронічних запальних ураженнях печінки та жовчних шляхів;
- захворюванні нирок;
- простудних захворюваннях;
- авітамінозі;
- запорах.
Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну консервацію на зиму з ананасів та кабачків.
З «дикої» сливи можна приготувати багато різних смаколиків та заготовок на зиму. Пропонуємо простий рецепт маринованої аличі.
Інгредієнти:
Для п’яти банок по 400-500 мл нам потрібно:
- алича (2 кг),
- лавровий лист (5 шт.),
- запашний перець (по кілька горошин у кожну банку).
Маринад:
- вода (850 мл),
- сіль (2 ч. л.),
- цукор (1 склянка),
- гвоздика (1/3 ч. л.),
- кориця (1 ст. арк.),
- оцет столовий 9% (100 мл).
Приготування:
1. Добре промиваємо аличу під проточною водою і проколюємо в кількох місцях зубочисткою.
2. Банки можна не стерилізувати, лише добре помити, а кришки обдати окропом.
3. У кожну банку кладемо на дно лавровий лист і кілька горошин перцю. Засипаємо доверху аличею.
4. Заливаємо приготовані банки з окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
5. Воду назад зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, корицю та гвоздику. Ставимо маринад на вогонь, щоби все закипіло. Потім вливаємо оцет.
6. Заливаємо аличу маринадом і герметично закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплою ковдрою до повного остигання. Через добу забираємо у темне прохолодне місце на тривале зберігання.
Маринована алича порадує вас взимку і стане чудовим доповненням до м’ясних, рибних та овочевих страв.
Вас також можуть зацікавити новини:
Консервація: чим будемо ласувати взимку — маленькі секрети вдалих заготовок