Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниКоли в Україні стане прохолодніше і закінчиться аномальна спека - що повідомили...

Коли в Україні стане прохолодніше і закінчиться аномальна спека – що повідомили синоптики

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні екстремальна спека. У деяких областях, особливо на півдні, температура перевищує 40 градусів. Але, як стверджують синоптики, відтепер у деяких регіонах розпочнеться поступове ослаблення спеки.

Раніше ми писали, що сьогодні, 16 липня, довгоочікуваний дощ порадує жителів однієї із областей.

Як розповіла синоптикиня Наталія Птуха, значного похолодання поки не очікується. На півдні температура залишиться високою, до півдня приєднаються Дніпропетровська та Кіровоградська області, де температура також триматиметься в межах +35 – +39 градусів. У Миколаєві, Одесі та Херсоні спека від +40 до +41 градусів триватиме до 17 липня і, в принципі, до 19 липня залишатиметься на високому рівні. З 16 липня на Заході та Півночі температура трохи знизиться, а вже з 19 липня спад спеки розпочнеться і на півдні. У цих регіонах температура знизиться близько +40 до +35 градусів.

«Також, звісно, ​​спекотно, але принаймні не така небезпечна надзвичайна спека», – підсумувала синоптикиня.

Колега Наталії Птухи, відомий український синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соцмережах також зазначила, що зниження температури очікується не раніше 20 липня.

«Більша частина України й надалі страждатиме від сухого, а точніше пересушеного повітря. Антициклонічний характер погоди в Україні продовжує блокувати вільне переміщення вологої та свіжої повітряної маси з Атлантики. Ослаблення спеки очікується на півночі України 18 липня, на півдні, сході та центральних областях ймовірно ослаблення спеки орієнтовно 20-22 липня. Ослаблення спеки передбачається у Києві 18-19 липня», – написала Наталія Діденко. 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні